Home » News » Europeiske markeder stenger høyere etter amerikanske inflasjonsdata; FTSE 100 treffer 10 måneders høyde.

Europeiske markeder stenger høyere etter amerikanske inflasjonsdata; FTSE 100 treffer 10 måneders høyde.

News Team

Europeiske markeder stengte høyere tirsdag da globale investorer fordøyde den siste amerikanske inflasjonsrapporten.

Stoxx 600-indeksen lukket opp 1 %, noe som forlenger morgenens oppgang. Sektorer avsluttet for det meste økten i grønt, med biler opp 2,4 %, mens forsyninger falt 1,2 %.

De FTSE 100 nådde en 10-måneders høy tirsdag, og steg mer enn 1,2 % i ettermiddagshandelen da avtagende lønnsvekst vakte håp om rentekutt.

Amerikanske aksjer var høyere i tidlige avtaler etter at amerikanske inflasjonsdata kom omtrent i tråd med forventningene og banet vei for ytterligere momentum i aksjemarkedet.

Konsumprisindeksen steg 0,4 % i februar og 3,2 % år over år. Det var i tråd med økonomenes månedlige prognose, men høyere enn de 3,1 % de forventet for det årlige tallet, ifølge Dow Jones-konsensus.

Oppgangen i januars KPI-tall raste markedene og fikk Fed-tjenestemenn til å endre sin retorikk til en mer forsiktig tone om å lempe politikken. Gjeldende markedsprising indikerer at Fed ikke vil kutte renten på møtet 19.-20. mars eller møtet 30. april til 1. mai.

Lindsay James, investeringsstrateg i Quilter Investors, sa at tallene fra februar ville gi «litt ytterligere forsikring» for en forsiktig og dataavhengig Federal Reserve.

“Når du også vurderer styrken til nylige indikatorer, som strekker seg fra det fortsatt solide arbeidsmarkedet til sunne bedriftsinntekter, virker det sannsynlig at Fed vil fortsette å trå forsiktig på sine neste par pengepolitiske møter,” sa James i et notat.

“Konsensus har bygget seg rundt juni og bringer det første rentekuttet, men dagens tall virker usannsynlig å legge mye i veien for sikkerhet til dette.”

Over natten steg markedene i Asia-Stillehavsområdet for det meste ettersom Japans inflasjonstall for bedrifter for januar ble høyere enn forventet.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-markets-close-higher-following-u-s-inflation-data-ftse-100-hits-10-month-high/