Home » News » Amerikanske aksjer marcherer opp etter KPI-overraskelse.

Amerikanske aksjer marcherer opp etter KPI-overraskelse.

News Team

Amerikanske aksjer økte oppgangen tirsdag etter at viktige inflasjonsdata kom inn varmere enn forventet for å bidra til å sette forventningene til tidspunktet for et rentekutt i Federal Reserve.

Ved handel på ettermiddagen steg S&P 500 (^GSPC) omtrent 0,8 %, mens det teknologitunge Nasdaq Composite (^IXIC) klatret omtrent 1,1 % etter to dager med tap. Dow Jones Industrial Average (^DJI) steg rundt 0,4 %.

Treasury yields økte også med den 10-årige yielden (^TNX) som steg 6 basispunkter for å handle rundt 4,16%. Gullprisene (GC=F) falt 1 % for å handles nær $2.167.

Investorer fordøyer utgivelsen av forbrukerprisindeksen, en av de viktigste datainndataene for Fed når de skal bestemme neste politiske grep. Overordnet inflasjon møtte forventningene med en månedlig økning på 0,4 % i februar, etter en økning på 0,3 % måneden før. Men “kjerne” KPI – som fjerner mat- og energiprisene – kom inn på en 0,4% økning på måneden og 3,1% økning i året, begge høyere enn estimater.

KPI-utskriften blir sett på som innflytelsesrik, gitt Feds politiske beslutningstakere har sagt at de ønsker å være sikre på at inflasjonen avtar før de begynner å bringe rentene ned fra deres historisk høye nivå. Før KPI-utgivelsen sikret S&P 500-handlere bevegelser på 0,9 % i begge retninger for aksjer.

I mellomtiden fortsatte bitcoin (BTC-USD) sitt rekordsettende rally med en økning over $72 000 tidligere i økten. Økende tilstrømninger til kryptoaktiva har hjulpet den ledende token til å oppnå en økning på nesten 70 % i år så langt, noe som har fått okser til å forutsi at bitcoin kan nå så høyt som $350 000 i år.

På bedriftsfronten steg Oracle (ORCL)-aksjene mer enn 10 % på tegn på at databasegiganten gjør fremskritt innen cloud computing midt i en binding med AI-brikkegiganten Nvidia (NASDAQ: NVDA).

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-march-higher-after-cpi-surprise/