Home » News » Evergrande-aksjen faller med 25 % etter at formuesforvaltningspersonalet ble arrestert

Evergrande-aksjen faller med 25 % etter at formuesforvaltningspersonalet ble arrestert

News Team

Aksjene til den vanskelige utvikleren China Evergrande Group stupte 25 % mandag etter at politiet arresterte noen ansatte ved formuesforvaltningsenheten, noe som tyder på en ny etterforskning som kan øke eiendomsselskapets problemer.

Evergrande, verdens mest gjeldsatte eiendomsutvikler, er i sentrum av en krise i Kinas eiendomssektor som har sett en rekke mislighold siden slutten av 2021 som har raslet globale markeder og utløst frykt for smitte. Handel med selskapets aksjer ble suspendert i 17 måneder frem til 28. august.

Under protester fra misfornøyde investorer ved Evergrandes hovedkvarter i Shenzhen i 2021, ble Du Liang identifisert av ansatte som daglig leder og juridisk representant for Evergrandes formuesforvaltningsavdeling.

“Nylig tok offentlige sikkerhetsorganer kriminelle tvangstiltak mot Du og andre mistenkte kriminelle ved Evergrande Financial Wealth Management Co,” sa politiet i den sørlige byen Shenzhen i en uttalelse på sosiale medier lørdag kveld.

Reuters kunne ikke bekrefte at Du var blant de pågrepne, og politierklæringen spesifiserte ikke antall personer som var arrestert, siktelsene eller datoen de ble tatt i varetekt.

Evergrande har ikke svart på forespørsler om kommentarer til politiaksjonen.

Aksjen falt så mye som 25 % til HK$0,465 i handel tidlig om morgenen, det laveste på to uker. Den reduserte tapene ved 0200 GMT, ned 11 %, etter et fall på 0,9 % i den bredere Hang Seng-indeksen.

Forrige måned postet den kinesiske utvikleren et nettotap i januar-juni på 33 milliarder yuan (4,5 milliarder dollar), mot et tap på 66,4 milliarder yuan i samme periode året før.

Tidligere denne måneden sa Evergrande at de hadde forsinket å ta en beslutning om offshore gjeldsrestrukturering fra september til neste måned for å gi innehavere av gjelden mer tid til å vurdere restruktureringsplanen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/evergrande-shares-tumble-25-after-wealth-management-staff-detained/