Home » News » Ford-aksjen har det største daglige fallet siden 2011 etter inflasjonsadvarsel

Ford-aksjen har det største daglige fallet siden 2011 etter inflasjonsadvarsel

Ford Motor Company (NYSE: F)-aksjen falt over 12 % tirsdag i sin dypeste endagsnedgang på over et tiår etter at bilprodusenten sa at inflasjonsrelaterte kostnader ville være 1 milliard dollar mer enn forventet i inneværende kvartal, og at mangel på deler hadde forsinkede leveranser.

Aksjen endte på $13,09, noe som gjorde dens prosentvise nedgang for økten til den største siden januar 2011.

Fords foreløpige resultater for tredje kvartal, som ble offentliggjort sent på mandag, sendte aksjene til rivaliserende General Motors Company (NYSE: GM) ned 5,6% da analytikere sa at det kan ta mer tid for bilprodusenter å komme seg etter brikkemangel.

“Det ser ut til at på tvers av bransjen kan mangel på brikker og komponenter forbedres i et langsommere tempo enn forventet,” sa Deutsche Bank-analytiker Emmanuel Rosner.

I juli sa Ford at de forventet at råvarekostnadene ville stige 4 milliarder dollar for året.

Den større Detroit-produsentens advarsel kommer mindre enn en uke etter at leveringsselskapet FedEx Corporation (NYSE: FDX) trakk tilbake sin økonomiske prognose på grunn av avtagende global etterspørsel.

Fords inflasjonsproblemer og FedExs svake etterspørsel fremhever bindingen Federal Reserve befinner seg i i forkant av den amerikanske sentralbankens politiske møte på onsdag.

Fed er allment forventet å heve renten med 75 basispunkter i kampen mot flere tiår høy inflasjon. Dens aggressive pengepolitiske kampanje har rammet det amerikanske aksjemarkedet de siste ukene, med investorer som er bekymret for at Feds tiltak kan hindre økonomien.

Ford estimerte også at den ville ha 40 000 til 45 000 kjøretøyer på lager som mangler deler.

Ford, som er satt til å rapportere resultater for tredje kvartal 26. oktober, bekreftet 2022-justert resultat før renter og skatter på 11,5 milliarder dollar til 12,5 milliarder dollar.

Det var uklart om forsyningen av brikker og deler vil normalisere seg innen utgangen av året, sa Deutsche Banks Rosner.

Fords aksjer er ned 37 % i 2022, godt over S&P 500s (.SPX) nedgang på 19 %.