Home » News » Futures flat i ledet opp til inflasjonsdata.

Futures flat i ledet opp til inflasjonsdata.

News Team

Amerikanske aksjeindeksfutures var flate på tirsdag, da investorer avsto fra å plassere store veddemål i forkant av en avgjørende inflasjonslesing senere i uken som kan påvirke Federal Reserves holdning til rentekutt i år.

Alle de tre store indeksene hadde en flat avslutning på mandag, da en økning i statsrentene etter en rapport om utblåsningsjobber forrige uke holdt gevinstene i sjakk.

Fokuset vil være på marsavlesningen av den amerikanske konsumprisindeksen (KPI), som kommer på onsdag, som forventes å vise en økning i overordnet inflasjon til 3,4 % på årsbasis, fra 3,2 % i februar.

Kjernetallet, som ekskluderer flyktige komponenter som mat og energi, forventes å avta til 3,7 % fra år til år, mot 3,8 % i februar.

Midt i tegn på en robust amerikansk økonomi, har investorer trappet ned forventningene om hvor mye Fed vil kutte renten i år. Nåværende spill på rundt 60 basispunkter er de laveste siden oktober, ifølge LSEG-data, sammenlignet med rundt 150 bps som ble priset inn ved starten av 2024.

Traders ser en sjanse på nesten 51 % for et kutt på minst 25 bps i juni, ifølge CMEs FedWatch Tool, ned fra 64 % forrige uke.

Referater fra Feds møte i mars – der den holdt fast ved veiledningen om tre rentekutt i år – kommer senere i uken og kan være nøkkelen til å måle hvor sentralbanken står på lempelse av politikken.

I mellomtiden sa Chicago Fed-president Austan Goolsbee mandag at den amerikanske sentralbanken må veie hvor mye lenger den kan opprettholde sin nåværende renteholdning uten å skade økonomien, men kommenterte ikke Feds pengepolitiske utsikter.

Også på radaren er inntjeningssesongen for første kvartal, med søkelyset på bankgigantene JPMorgan Chase, Citigroup og Wells Fargo som etter planen skal rapportere mot slutten av uken.

Klokken 5:36 ET var Dow e-minier ned 10 poeng, eller 0,03 %, S&P 500 e-minier var opp 2,75 poeng, eller 0,05 %, og Nasdaq 100 e-minier var opp 21,25 poeng, eller 0,12 %.

Kryptovaluta- og blokkjederelaterte aksjer falt i førmarkedshandel, og fulgte fallende bitcoin-priser. Exchange-operatøren Coinbase Global, kryptogruvearbeideren Marathon Digital og programvareselskapet MicroStrategy falt over 1 % hver.

Source: https://buystocks.co.uk/news/futures-flat-in-lead-up-to-inflation-data/