Home » News » GLOBALE MARKEDER-Asia aksjer snapper seiersrekke; RBA turer, men Aussie synker

GLOBALE MARKEDER-Asia aksjer snapper seiersrekke; RBA turer, men Aussie synker

News Team

Asiatiske aksjer tok en tre-dagers seiersrekke tirsdag, da investorentusiasme for en topp i globale renter begynte å miste fart, mens den australske dollaren falt etter at en renteøkning kom med et skifte i tonen fra sentralbanken.

MSCIs bredeste indeks over Asia-Pacific-aksjer utenfor Japan falt 1,2 %. I løpet av de tre foregående øktene hadde et rally løftet referanseindeksen med nesten 6 %.

S&P 500-futures falt 0,2 %, det samme gjorde FTSE-futures mens europeiske futures falt 0,3 %.

Statsobligasjoner var stort sett stabile i Asia, etter å ha avviklet litt av oppgangen som fulgte Federal Reserves beslutning om å la rentene stå på vent forrige uke.

Tiårsrentene svevde på 4,63 % – omtrent 10 basispunkter (bps) over der de stengte på fredag, men godt under 5 %-merket i slutten av oktober.

“Det fortsetter å være en dragkamp mellom markedene og Fed, ettersom sistnevnte har antydet at høyere langsiktige renter ville … gjøre jobben med å stramme inn politikken for dem,” sa Nicholas Chia, makrostrateg i Standard Chartret.

“Markedene er sannsynligvis bekymret over at lavere renter vil tvinge Fed til å revurdere en lengre pause.”

Fed funds-futures innebærer bare en liten sjanse for en ny økning, men veddemål på rentekutt neste år ble trimmet.

I valutahandel var den australske dollaren den største bevegelsen, og falt rundt 0,9 % til 0,6430 dollar etter at Reserve Bank of Australia annonserte en økning på 25 bp, som forventet, og tok kontantrenten til en 12-års høyeste på 4,35 %.

Men sentralbanken mildnet sitt språk om nødvendigheten av ytterligere handling.

“Det var en due-tur … det peker ikke på noe umiddelbar behov for en oppfølging,” sa RBC Capital Markets-strateg Rob Thompson på telefon fra Sydney.

New Zealand-dollaren ble dratt med på turen, og falt 0,6 % til 0,5930 dollar. Treårige australske statsobligasjonsfutures økte med tre ticks og ASX200 løftet seg fra laveste nivå og endte ned 0,3 %.

KREV TRYKK

Data på tirsdag viste at Kinas import uventet vokste i oktober, mens eksporten falt raskere enn forventet, i et blandet sett med indikatorer som viste at oppgangen i verdens nest største økonomi fortsatt er ujevn.

“De kombinerte effektene av både stram kreditt og en rotasjon til tjenesteforbruk utøver ytterligere press på global etterspørsel etter varer,” sa HSBC-økonom Erin Xin i et notat.

Hong Kongs Hang Seng falt 1,4 %, mens fastlands-Kina blue chips falt 0,5 %.

Sørkoreanske aksjer falt 3 % ettersom handelsmenn avviklet noe av mandagens bølge etter gjeninnføringen av et short-salgsforbud. Japanske Nikkei falt 1,1 prosent.

På Wall Street hadde Nasdaq registrert en syvende økt på rad med oppgang på mandag – som begrenser den lengste rekken siden januar – selv om oppgangen var slanke 0,3 % ettersom rallyet taper fart.

En litt sterkere dollar har presset den japanske yenen tilbake til den svake siden av 150 til dollaren, og den svevde på 150,2 i Asia-økten.

Euroen tok en pust i bakken ved 1,0710 dollar, og analytikere forventer at enhver potensiell nedgang i dollaren vil være humpete og beskjeden, selv om Fed begynner å kutte renten neste år.

Den amerikanske dollarindeksen var stabil på 105,36.

“Utenfor pengepolitikken er det svak global vekst og rikelig geopolitisk risiko som spenner fra Taiwan til Midtøsten og Russland som vi ser på som gir fortsatt trygg havn støtte til dollaren, og bremser ned en dollars syklus,” sa Deutsche Bank-strategene Alan. Ruskin og George Saravelos.

I råvaremarkedene stabiliserte olje seg med Brent-råoljefutures på 84,75 dollar per fat, støttet av nerver for at konflikten i Midtøsten kunne utvide seg og true tilbudet, og da Russland og Saudi-Arabia bekreftet produksjonskutt.

Gull pleiet beskjedne tap på 1 972 dollar, mens bitcoin svevde bare 35 000 dollar.

Source: https://buystocks.co.uk/news/global-markets-asia-stocks-snap-winning-streak-rba-hikes-but-aussie-sinks/