Home » News » Google-forelder kunngjør første utbytte noensinne; slår på salg, fortjeneste; aksjene stiger.

Google-forelder kunngjør første utbytte noensinne; slår på salg, fortjeneste; aksjene stiger.

News Team

Alphabet annonserte sitt første utbytte noensinne på torsdag og et aksjetilbakekjøp på 70 milliarder dollar, og jublet investorer som sendte aksjen opp med nesten 16 % etter klokken.

Google-forelderen returnerer kapital mens de bruker milliarder av dollar på datasentre for å ta igjen rivaler på generativ kunstig intelligens. Utbyttet vil være 20 cent per aksje.

For bare tre måneder siden annonserte Alphabets Big Tech-rival, Meta Platforms, sitt eget første utbytte noensinne, et trekk som løftet børsverdien til sosiale medier med 196 milliarder dollar dagen etter. Amazon.com forblir den eneste holdeplassen blant Big Tech-firmaer som ikke tilbyr utbytte.

Alfabet slo forventningene for kvartalet i salg, resultat og annonsering – beregninger som alle følges nøye.

“Alphabets annonserte utbytteutbetalinger og tilbakekjøp på toppen av den solide inntjeningstakten er ikke bare et friskt pust for teknologimarkedet som helhet, men også en veldig intelligent strategi for søkemotorgiganten som går inn i en tøff tid på året, ” sa Thomas Monteiro, senioranalytiker hos Investing.com.

Alphabets aksjeøkning etter arbeidstid på nesten 16 % etter rapporten økte børsverdien med rundt 300 milliarder dollar til over 2 billioner dollar.

I en samtale for å diskutere resultater, utpekte administrerende direktør Sundar Pichai Googles AI-tilbud som en velsignelse for kjernesøkeresultatene. “Vi er oppmuntret over at vi ser en økning i søkebruk blant folk som bruker AI-oversiktene,” sa han.

Omsetningen var 80,54 milliarder dollar for kvartalet som ble avsluttet 31. mars, sammenlignet med estimater på 78,59 milliarder dollar, ifølge LSEG-data.

Søkefirmaets takt på inntektene i første kvartal ble drevet av økende etterspørsel etter skytjenester på bakgrunn av økende bruk av kunstig intelligens og jevne annonseutgifter.

Google rapporterte at annonsesalget økte med 13 % i kvartalet til 61,7 milliarder dollar. Det sammenlignes med gjennomsnittlig anslag på 60,2 milliarder dollar, ifølge LSEG-data.

Alphabet kommer fra et fjerde kvartal der annonsesalget bommet, og aksjene falt, midt i økende konkurranse fra Amazon.com, Facebook og nye aktører som TikTok. Sistnevnte går en usikker fremtid i møte etter at president Joe Biden signerte et lovforslag som ville forby den populære appen hvis den ikke selges i løpet av de neste ni til 12 månedene.

I mellomtiden vokste Google Cloud-inntektene med 28 % i første kvartal, styrket av en boom i generative AI-verktøy som er avhengige av skytjenester for å levere teknologien til kundene.

Alphabets kapitalutgifter var 12 milliarder dollar, en økning på 91 % fra året før, et tall Gabelli Funds porteføljeforvalter Hanna Howard kalte “høyere enn forventet.”

Likevel sa finansdirektør Ruth Porat under samtalen med analytikere at hun forventer at slike utgifter vil være på det nivået eller høyere gjennom resten av året, ettersom selskapet bruker på å bygge kunstig intelligens-tilbud.

Til tross for økningen i kapitalutgifter, sa Porat at driftsmarginen i 2024 ville være høyere enn i fjor, uten å utdype det.

Googles skytjenester er attraktive for venturekapitalstøttede startups som utvikler generative AI-teknologier på grunn av deres prissetting og enkle integrasjon med andre verktøy, har investorer og eksperter tidligere sagt.

Google har utpekt sin AI-drevne chatbot, Gemini, som et universalmiddel for automatisering, fra koding til dokumentoppretting. Programvaren ble imidlertid mye kritisert etter at den ble funnet å generere historisk unøyaktige bilder, inkludert av tidligere amerikanske ledere og tyske soldater fra andre verdenskrig.

Google har sagt at de er klar over problemene og jobber med å løse dem.

Source: https://buystocks.co.uk/news/google-parent-announces-first-ever-dividend-beats-on-sales-profit-shares-soar/