Home » News » Microsoft slår Wall Street-forventningene, aksjene stiger med robust Azure-vekst.

Microsoft slår Wall Street-forventningene, aksjene stiger med robust Azure-vekst.

News Team

Microsoft overgikk forventningene for tredje kvartals omsetning og fortjeneste, avduket torsdag. Denne suksessen ble i stor grad drevet av integreringen av kunstig intelligens (AI) på tvers av skytjenestene, og fikk aksjene til å stige med mer enn 4 prosent under langvarig handel.

Teknikgigantens inntekter steg med 17 prosent fra året før, og nådde imponerende 61,9 milliarder dollar, og oversteg analytikernes anslag på 60,80 milliarder dollar. Resultatet per aksje var på 2,94 dollar, og oversteg målet satt av Wall Street på 2,82 dollar.

“Vi gjentar vår KJØP-rating på Microsoft og $500 prismål etter et sterkt 3Q24-kvartal som var preget av en ytterligere reakselerasjon i Azure sammen med økende bidrag til skyvekst fra Azure AI Services,” sa Alex Platt, Research Associate ved DA Davidson.

“Dette kvartalet illustrerte hvordan etterspørselen fortsatt er høy etter generativ AI fra Microsoft-kunder, og vi fortsetter å tro at Microsoft er en leder og en betydelig fordel i dette GenAI-miljøet, enten det er fra deres mangfoldige tilbud fra AI-skytjenester til forbrukerrettede produkter og funksjoner, eller fortsatt innovasjon innen AI-forskning som driver rommet fremover.»

I tillegg markerte nettoinntekten en kraftig økning på 20 prosent, og nådde 21,9 milliarder dollar. Etter kunngjøringen opplevde Microsofts aksjer en bemerkelsesverdig oppgang, og klatret over 4 prosent for å nå $416,25 i den utvidede økten.

Et annet bemerkelsesverdig høydepunkt var den bemerkelsesverdige veksten på 17 prosent i inntektene fra More Personal Computing-enheten, som nådde 15,6 milliarder dollar, og overgikk analytikernes forventninger på 15,08 milliarder dollar.

Videre oversteg Microsofts kapitalutgifter, drevet av AI-initiativer, analytikeres anslag med nesten 1 milliard dollar i tredje kvartal. Investeringene steg fra 11,5 milliarder dollar i forrige kvartal til 14 milliarder dollar, og overgikk estimater på 13,14 milliarder dollar, som rapportert av Visible Alpha.

Microsofts strategiske partnerskap med OpenAI, utvikleren av ChatGPT, har betraktelig styrket sin posisjon i AI-landskapet.

Ved å integrere OpenAIs teknologi i produktene sine, som Copilot, og AI-assistenter innebygd i nøkkeltilbud som Microsoft 365, har selskapet opplevd bemerkelsesverdig suksess.

Dessuten har den økende etterspørselen etter Microsofts skytjenester blitt ytterligere forsterket av kunstig intelligens.

Et av hovedhøydepunktene i Microsofts resultatrapport var den imponerende veksten på 31 prosent i Azure cloud computing-inntekter, som overgikk både FactSet-konsensussynet på 28,5 prosent og den forventede vekstraten på 29 prosent til 30 prosent.

De positive økonomiske resultatene fra Microsoft, ved siden av Alphabet, ga et sårt tiltrengt løft til teknologisektoren, spesielt etter Metas kunngjøring om økte utgifter for å støtte sin infrastruktur for kunstig intelligens dagen før.

Når vi ser fremover, forventer Microsoft inntekter i størrelsesorden 63,5 milliarder dollar til 64,5 milliarder dollar for kvartalet som avsluttes i juni.

Dens bemerkelsesverdige suksess innen kunstig intelligens har drevet markedsverdien til over 3 billioner dollar, og har overgått Apples, noe som gjør det til verdens største selskap etter markedsverdi.

I løpet av det siste året har Microsofts aksjer opplevd en bemerkelsesverdig oppgang på 45 prosent, og har overgått både Nasdaq Composite Index, som steg med 32 prosent, og Apple- aksjer, som steg 4 prosent.

Source: https://buystocks.co.uk/news/microsoft-beats-wall-street-expectations-shares-soar-on-robust-azure-growth/