Home » News » Home Depot stuper 8 % på 2022-forward guidance, bør du kjøpe nå?

Home Depot stuper 8 % på 2022-forward guidance, bør du kjøpe nå?

Home Depot aksjekurs stuper idet ledelsen advarer om et utfordrende år fremover. Er det trygt å kjøpe på dette nivået?

En av ukens viktigste begivenheter når det gjelder inntjeningsrapportering var Home Depots inntjening. I går rapporterte selskapet bedre resultater enn forventet, men likevel har aksjekursen falt med over 8 %.

Nøkkelen til å tolke Home Depots resultater er veiledningen fremover. Ledelsen advarte om at 2022 vil bli utfordrende for selskapet, selv om positivt salg forventes.

Høydepunkter for fjerde kvartal 2021

Salget økte med 10,7 % sammenlignet med samme kvartal for ett år siden. Sammenlignet salg gikk også opp.

I tillegg økte utvannet resultat per aksje med 21,1 % på årsbasis. Alt i alt var 2021 et rekordår for selskapet, med over 150 milliarder dollar i salg.

For å feire milepælen eller for å sukre dårlig veiledning, annonserte ledelsen en økning på 15 % i kvartalsutbyttet. Mer presist vil det kvartalsvise utbyttet stige til $1,90/kvartal eller $7,6/år, fra og med 24. mars 2022.

Det er verdt å nevne at Home Depot har nådd en enestående milepæl. Det vil si at antallet påfølgende kvartaler der selskapet har betalt utbytte har nådd 140.

Hva forteller diagrammene oss?

Det tekniske bildet viser et skadet bullish oppsett. Markedet toppet på $420 på slutten av 2021 og dannet et dobbelt toppmønster.

Home Depots aksjekurs fant støtte ved tidligere motstand på nedgangen. Det spratt en stund, men den dårlige 2022-veiledningen utløste et salg som brøt støtten.

Som sådan ble støtte motstand. Derfor bør $340-området fungere som motstand på ethvert forsøk høyere.

Eller man kan si at skjevheten fra nå av er bearish, mens aksjekursen forblir under $340. På den annen side gir en daglig lukking over $340 oksene tilbake kontrollen.

Alt i alt leverte Home Depot rekordsalg og tjente mer enn markedet estimerte for 2021. Imidlertid var den dårlige fremdriftsveiledningen nok til å utløse et salg, spesielt tatt i betraktning det generelle bearish markedssentimentet ved starten av 2022.