Home » News » Infrastrukturaksjer å kjøpe for jevne utbyttebetalinger

Infrastrukturaksjer å kjøpe for jevne utbyttebetalinger

Infrastrukturaksjer har rykte for å gi pålitelige inntektsstrømmer, noe som er spesielt nyttig når aksjemarkedet korrigeres. Her er fire amerikanske energiaksjer å kjøpe: Sempra, Dominion Energy, Exelon Corporation og Eversource Energy.

En av grunnene til at investorer foretrekker infrastrukturaksjer i en portefølje, er deres pålitelige inntektsstrømmer. Slike aksjer har en tendens til å gi høyere avkastning enn aksjer fra andre sektorer. Dessuten er de kjent for å ha mindre volatilitet enn andre aksjer.

Så her er fire amerikanske energiaksjer å kjøpe for en pålitelig inntektsstrøm: Sempra, Dominion Energy, Exelon Corporation og Eversource Energy.

Sempra

Sempra er et multi-infrastruktur-selskap fra San Diego, California. Det leverer naturgass og genererer og distribuerer elektrisitet til millioner av kunder. Det ble grunnlagt i 1998.

Aksjekursen har steget med mer enn 10 % de siste tolv månedene, og selskapet betaler også utbytte. Terminutbytteavkastningen er 3,25 %, og Sempra har økt sine årlige utbetalinger til aksjonærene de siste 11 påfølgende årene.

Dominion Energy

Dominion Energy sysselsetter over 17 000 mennesker, og det har hovedkontor i Virginia. Selskapet produserer energi og betjener rundt 7 millioner kunder.

Selskapet opererer med en brutto fortjenestemargin høyere enn sektormedianen med 9,07 % og betaler kvartalsvis utbytte. Terminavkastningen er 3,36 %, og aksjekursen har steget med 11,52 % de siste 12 månedene.

Exelon Corporation

Exelon er en kraftprodusent fra Chicago, Illinois. Selskapet genererer elektrisitet ved hjelp av blant annet vind-, vannkraft- og biomasseanlegg, og betaler kvartalsvis utbytte.

Analytikere er positive på aksjekursen. Av de 43 analytikerne som dekker aksjen, har 34 gitt kjøpsvurderinger og 8 har nøytrale. Kun 1 analytiker har utstedt en salgsvurdering for Exelon Corporation-aksjen.

Senest har Morgan Stanley opprettholdt sin kjøpsanbefaling med et kursmål på $49.

Eversource Energi

Eversource Energy distribuerer elektrisitet og naturgass og er basert i Springfield, Massachusetts. Selskapet opererer med en brutto fortjenestemargin på 48,17 %, høyere enn sektormedianen med 14,52 %, og betaler kvartalsvis utbytte.

Terminutbytteavkastningen er 3,09 %, og utbytteutbetalingsgraden er 62,27 %. Med dagens børskurs er selskapet verdsatt til 28,53 milliarder dollar, og bedriftsverdien er 48,94 milliarder dollar.