Home » News » HSBC løfter FTSE100 når august får en forsiktig start, Amerikanske dollar faller

HSBC løfter FTSE100 når august får en forsiktig start, Amerikanske dollar faller

Det har vært en nervøs start på den nye måneden for markeder i Europa med anstendige gevinster for finans etter at HSBC trakk ned teppet for et positivt H1 for den britiske banksektoren som helhet, mot et bakteppe av bekymringer i kjernemarkedene i Asia.

Europa

Bortsett fra disse positive sidene, har europeiske markeder falt tilbake fra sine intradag-høyder på rapporter om at USAs husspeaker Nancy Pelosi ville lande i Taiwan i morgen kveld i strid med kinesiske advarsler om ikke å gjøre det.

Denne økte spenningen utgjør litt av et problem for USA, spesielt gitt Russlands aggressive oppførsel i Ukraina. Det vil være enormt vanskelig for USA å ikke fortsette med dette besøket, til tross for kinesisk misnøye, siden det å ikke gjøre det ville sende feil melding og gi Kina oppmuntring til å presse lykken lenger ut når det gjelder militære aktiviteter i Asia-regionen.

Dagens H1-tall, fra Storbritannias største bank, ser ut til å vise en virksomhet som presterer godt, og trekker fra seg bekymringer over helsen til den kinesiske økonomien, og hjelper til med å presse aksjene til de høyeste nivåene siden slutten av juni, og opp over 20 % år til Dato.

Til tross for bekymringer på slutten av 1. kvartal om at de svakere økonomiske utsiktene ville tynge resultatet i 2. kvartal, har dagens resultater ført til at banken har gitt et mye sterkere sett med tall. Q2 rapporterte resultat før skatt steg til 5,8 milliarder dollar, hjulpet av en utsatt skattegevinst på 1,8 milliarder dollar og en økning på 500 millioner dollar i nedskrivninger til 1,1 milliarder dollar for første halvår.

Følgelig har dette ført til at H1 rapporterte resultat etter skatt steg til 9,2 milliarder dollar, mens rapporterte inntekter for samme periode falt litt til 25,2 milliarder dollar.

Asia-virksomheten ga som forventet hoveddelen av bankens fortjeneste i første halvår, med 6,3 milliarder dollar, til tross for forstyrrelsene forårsaket av Covid-restriksjoner i den større Kina-regionen. Den britiske virksomheten gjorde det også bra med en 15 % økning i overskuddet til 2,5 milliarder dollar. Banken siterte virkningen av høyere renter da den forbedret netto rentemargin til 1,35 %, opp fra 1,2 % for ett år siden.

På de bredere tallene var det interessant å merke seg at netto utlån og forskudd til kunder falt fra samme periode for ett år siden til 1,03 milliarder pund, kanskje ikke helt overraskende at det største markedet har blitt rammet av covid-restriksjoner det meste av dette året.

Når det gjelder utsiktene, hevet banken sin veiledning for netto renteinntekter for i år, og at den forventet å gå tilbake til å betale kvartalsvis utbytte i 2023 med den hensikt å forbedre utbetalingsgraden på 50 % i 2023 og 2024. Dette ser ut til å være som svar på kritikk fra aksjonærer som Ping An som var misfornøyde med bankens beslutning om å suspendere utbyttet i 2020 på grunn av pandemien. Ledelsen har fortsatt å presse tilbake på samtalene fra Ping An for å bryte opp virksomheten.

Pearson -aksjer har hoppet til toppen av FTSE100 etter å ha rapportert en større enn forventet økning i H1 salg og fortjeneste. Salget i første halvår steg med 12 % til 1,79 milliarder pund, noe som bidro til å øke justert driftsresultat med 26 % til 160 millioner pund. Mye av forbedringen ser ut til å ha kommet fra et hopp i inntekter i vurderinger og kvalifikasjoner, samt engelsk språklæring, som begge så over 20 % økning i løpet av H1. Forbedringen i engelskspråklig læring bidro til å drive tap ned til 4 millioner pund, fra 13 millioner pund i samme periode for ett år siden.

U.S.

Amerikanske markeder åpnet lavere etter rapporter om at Representantenes talsmann Nancy Pelosi forventes å lande i Taiwan i morgen kveld, i strid med advarsler fra Kina om ikke å blande seg inn i det de ser på som intern innenrikspolitikk.

I M&A-nyhetene kunngjorde Pepsico at de tok en eierandel på 8,5 % i fitness-energidrikkeprodusenten Celsius Holdings i en avtale verdt 550 millioner dollar til en pris på 75 dollar per aksje.

På inntjeningsfronten har vi Microsoft -oppkjøpet Activision Blizzard som rapporterer sine siste Q2-tall. Siden Microsoft tok beslutningen om å betale 68,7 milliarder dollar for virksomheten, har det vært bemerkelsesverdig at inntektene i denne sektoren har avtatt fra pandemitoppene. Dette er ikke helt overraskende gitt at folk nå kan gå ut og gå, men det har så langt vært dyrebare lite tegn på at denne nedgangen avtar. I første kvartal kom inntektene godt under fjorårets tall på 2,28 milliarder dollar til 1,77 milliarder dollar, mens overskuddet også falt under forventningene på 0,64ca dollar. Antall timer brukere brukte på å spille Call of Duty gikk ned, og dette kan godt være et annet område som kan begynne å føle presset på levekostnadene i månedene fremover. Q2 fortjeneste forventes å komme inn på $0,48ca andel.

Vi har også Q2-tall fra Pinterest mot et bakteppe av svekket annonseetterspørsel med inntekter som forventes å komme inn på $663,2 millioner og en fortjeneste på $0,18ca andel.

Boeing -aksjene har også steget høyere etter å ha avverget en streik ved fabrikken i St. Louis og også fått godkjenning fra amerikanske regulatorer i sine forsøk på å gjenoppta leveransene på 787 Dreamliner.

FX

Det har vært nok en dag med svakhet i amerikanske dollar, noe som bidrar til å levere et bredere bud til andre aktivaklasser. Den svakere tonen har først og fremst vært drevet av forventninger om at den amerikanske sentralbanken kan være nærmere slutten av renteøkningssyklusen enn begynnelsen. De siste ISM-produksjonstallene førte også til noe ytterligere svakhet da betalte priser falt kraftig til 60, det største fallet på én måned siden 2010, og bidro til markedets tro på at inflasjonspresset avtar.

Noe perverst til tross for bevis som ser ut til å vise at den kinesiske økonomien sliter med å ta seg opp, nyter den australske dollaren en sterk dag, men det kan ha mer å gjøre med det faktum at RBA forventes å heve renten i morgen med 50 bps eller mer, ettersom det søker å spille catchup etter å ha blitt fanget av årets økning i inflasjonen.

Den japanske yenen fortsetter å presse høyere ettersom forskjellen mellom amerikanske og japanske renter fortsetter å avta, i tillegg til å få et litt av et fristed bud på økningen i geopolitiske spenninger mellom USA og Kina.

Råvarer

Etter en kraftig prisoppgang forrige uke, i forkant av ukens OPEC+-møte, har oljeprisen falt kraftig. Dagens fall ser ut til å ha kommet som et resultat av bekymring over svekket etterspørsel. Den første katalysatoren var et fall i kinesiske industri-PMI-er til nedgangsområde i juli, mens større enn forventet fall i de siste europeiske tallene har forsterket disse bekymringene, så vel som fallende priser.

Kobberprisene har også kommet under press på grunn av lignende bekymringer.

Volatilitet

USD/JPY-handelen viste seg å være noe av en uteligger foran helgeavbruddet med nedadgående momentum som akselererte i kjølvannet av de mer dueaktige enn forventet kommentarene fra Fed. Det som virkelig skiller seg ut her er det faktum at vi har sett en prisstigning igjen på det som historisk sett ville vært ansett som et av de mest likvide parene, ettersom de underliggende går tilbake til nivåer som ikke er sett på nesten to måneder. Daglig volum kom inn på 16,15 % mot 9,66 % i måneden.

Kakaoprisene ser hakkete ut ettersom den amerikanske kontantkontrakten ser en bevegelse mot 12-måneders laveste nivå. Det er ingen begrensning på tilbudet her, og frykt for lavkonjunktur har potensial til å herske i etterspørselen. En svekkelse av amerikansk dollar kan ha muligheten til å gi litt støtte, men disse nedsidepressene var tilstrekkelige til å øke volum på amerikansk kakao til 45,71 % på fredag, opp fra den månedlige avlesningen på 36 %.

En rekke amerikanske grønn energiaksjer steg i forkant av helgeavbruddet på bakgrunn av nyhetene om at planer for føderal støtte i sektoren ble fremmet. Inflasjonseffekten av skyhøye drivstoffkostnader blir sett på som nøkkelen til å hjelpe enhver lovgivning som dette med å bli vedtatt av lovgivere. CMCs kurv av fornybare energiselskaper endte forrige uke på topper som ikke er sett siden november, med daglig volum på 73 % mot en måneds utskrift på 68 %.