HomeNewsNorwegian debuterer sin nyeste klasse cruiseskip

Norwegian debuterer sin nyeste klasse cruiseskip

News Team

Cruiseselskapet har valgt noe helt annet enn Royal Caribbean og Carnivals siste gigantiske nye skip.

Royal Caribbean International (RCL) har et klart større er bedre mantra når det kommer til cruiserederiet med samme navn. Selskapet har gjort sine massive skip i Oasis-klassen til midtpunktet i flåten, og hver nye er litt større enn den som kom før den.

Wonder of the Seas, det nåværende største cruiseskipet i verden, følger planen til søsterskipene sine. Den har flere nabolag, inkludert uteområdene Central Park (en bokstavelig park på et cruiseskip) og Boardwalk, som har en karusell, og cruiserederiets signatur Aqua Theatre.

Carnival Cruise Lines (CCL) har fulgt den samme filosofien med sine siste skip Carnival Mardi Gras og den kommende Carnival Celebration. Det er en plan der skipet er destinasjonen fordi det er mer enn nok ombord.

Royal Caribbean og Carnival har bokstavelig talt endret hva cruiseskip er med sine nyeste skip. Jada, du kan gå av skipet uansett hvor de stopper – men det er kanskje ikke så gøy som å bli om bord og sykle i berg-og-dal-banen (Carnival) eller skli ned en massiv tørr skli (Royal Caribbean).

Å konkurrere med disse megaskipene ville være en stor utfordring og en stor risiko, så Norwegian Cruise Line (NCLH) bestemte seg for å gjøre noe annerledes med det nyeste skipet.

Norwegian blir mindre og oppskalere

Norwegian har tatt levering av Prima, sitt første nye skip siden 2019, og det første i en ny klasse skip. Det er det første av seks nye skip som er planlagt for klassen, Norwegian Cruise Lines første nye klasse skip siden Breakaway-klassen hadde premiere i 2013.

«Med reiser som starter sommeren 2022, vil Norwegian Prima, det første av de seks skipene, være 965 fot lange, 142.500 bruttotonn, og kunne ta imot 3.215 gjester med dobbeltrom», skriver cruiserederiet i en pressemelding.

For å sette tallene i et visst perspektiv, er Wonder of the Seas nesten 1200 fot lang og kan frakte mer enn dobbelt så mange passasjerer (i underkant av 7000).

Norwegian har imidlertid bestemt seg for å differensiere sine nyeste skip med noe annet enn størrelse.

«Norwegian Prima vil tilby det høyeste bemanningsnivået og plassforholdet av ethvert nytt cruiseskip i kategorien moderne og premium cruise, og levere en uovertruffen gjesteopplevelse,» sa selskapet.

Prima vil også ha «det største utvalget av suitekategorier tilgjengelig til sjøs med 13 suitekategorier samt de største tre-roms suitene på ethvert nytt cruiseskip og merkevarens største innendørs, havutsikt og balkonghytter,» heter det i pressemeldingen.

Den nye klassen vil også tilby Norwegians største baderom noensinne for standardrom og mer «utendørs dekksplass på ethvert nytt cruiseskip, inkludert mer total plass til bassengdekk enn noe annet skip i NCLs flåte.»

Flere nye funksjoner på Norwegian Prima

Cruiseselskapet vil at de nye skipene skal være litt høyere enn hva Royal Caribbean og Carnival tilbyr på sine signaturmerker. Det inkluderer en forhøyet versjon av den tradisjonelle buffeen.

«Som en del av de mangefasetterte opplevelsene som tilbys på Ocean Boulevard, introduserte NCL merkevarens første eksklusive friluftsmarkedsplass noensinne med Indulge Food Hall. Laget for å heve gjeste-sanseopplevelsen på Norwegian Prima, tilbyr Indulge Food Hall besøkende varierte menyelementer fra 11 kulinariske arenaer med innendørs og utendørs sitteplasser.»

Skipet vil også tilby den 44 000 kvadratmeter store Ocean Boulevard, som går rundt hele dekket på skipet. Det området av skipet tilbyr også «tre ekstra spisesteder som tilbyr både innendørs og utendørs sitteplasser, inkludert Onda By Scarpetta, Los Lobos og The Local Bar & Grill.»

Prima inkluderer også en rekke nye arenaer/opplevelser for Norwegian:

  • The Concourse en utendørs skulpturhage med syv installasjoner som endrer seg når solen går ned.
  • Infinity Beach med to evighetsbassenger, ett plassert på hver side av skipet og nær vannlinjen, som er en industridesign først.
  • To Oceanwalk glassbroer som gir fotoopps.
  • La Terraza, en friluftssalong, «har et sjarmerende tilfluktssted for besøkende for å få fantastisk utsikt over havet.»