HomeNewsHva betyr Elon Musks kjøp for Twitter-aksjen?

Hva betyr Elon Musks kjøp for Twitter-aksjen?

Dan Ashmore

  • Twitter har ligget betraktelig etter aksjemarkedet siden den ble børsnotert i 2013
  • Ikke undervurder kraften til Elon Musks markedsføringsdyktighet
  • Gjør Musk Twitter-aksjen til et kjøp?

Det faktum at vi lever i en simulering ble bekreftet i går da Elon Musk tok en eierandel på 9,5 % i Twitter Inc.

Den største enkeltaksjonæren hevet Twitter-aksjen med 27 % – deres høyeste intradag-pop siden de ble børsnotert i 2013. Selvfølgelig burde vi ha sett det komme:

https: 2Farticles%2F2022-04-04%2Fmusk-takes-9-2-stake-in-twitter-after-questioning-platform

Musk tvitret (som han har for vane å gjøre) avstemningen ovenfor fra kontoen sin forrige uke, og advarte om at «konsekvensene av denne meningsmålingen vil være viktige. Vennligst stem nøye". Han bløffet ikke.

Nesten 2,1 millioner mennesker stemte i undersøkelsen (nesten like mange som de 2,2 millionene som stemte i mitt lands general election ). Da han så at 70 % stemte «Nei», svarte han med å skrive en sjekk på 2,89 milliarder dollar og kjøpe 9,2 % av selskapet (dette trekket har sannsynligvis allerede økt formuen hans med 1 milliard dollar – ikke dårlig for en dags arbeid).

Kong Troll

I ettertid var ledetrådene der. Musk tvitret forrige uke at "gitt at Twitter fungerer som det de facto offentlige bytorget, undergraves demokratiet fundamentalt ved å ikke overholde prinsippene for ytringsfrihet. Hva bør gjøres?"

Som om det ikke var nok, sa han bokstavelig talt at han vurderte å starte sitt eget sosiale medieselskap. Og vi hadde fortsatt ikke forutsett flyttingen.

https: 2F03%2F28%2Felon-musk-says-hes-considering-building-a new-social-media-platform.html

Men da nyheter fulgte opp Musks kjøp og hevdet at milliardærens eierandel bare var "passiv", måtte jeg smile. Musk er en like passiv investor som Will Smith er passiv prisdeltaker.

Da Twitter kontroversielt kastet Donald Trump av plattformen i januar 2021, uttykte Musk selvfølgelig sin mening:

Si meg nå, du trodde denne fyren bare ville være en passiv aksjonær? Musk er ikke i stand til å gjøre noe passivt – det er det som gjør ham til en av de mest interessante, briljante og kontroversielle hjernene i verden i dag. Bare ta en rask titt på noen elementer på CV-en hans:

  • Opprettet PayPal
  • Førte til at en kryptovaluta som startet som en spøk nådde en markedsverdi på 89 milliarder dollar
  • Bøtlagt 40 millioner dollar etter å ha hevdet at han ville ta Tesla privat til det memeverdige tallet på 420 dollar per aksje

Og ikke glem den gangen han svarte på en bearish Tesla-tvitring med en enkel aubergine-emoji (som mest tolket som noe "annet" enn en aubergine…).

https: 2Felon-musk-svarer-på-kritisk-tweet-med-en-enkelt-emoji-auberginen-2377712

Men hva betyr alt dette kaoset for Twitters aksjekurs fremover?

Underprestasjon

Twitter har underprestert betydelig de siste årene. Jeg plottet aksjekursen til Twitter siden den ble offentlig i slutten av 2013 mot S&P 500 nedenfor for å vise dette. Spoilervarsel: hvis du er en Twitter-investor, er det ikke et pent diagram.

Data via Yahoo Finance

Selskapet fortsatte å ha problemer med å takle falske og støtende kontoer – innsatsen for å bekjempe dette for tre år siden førte til at de mistet 1 million brukere og barberte 20 % av aksjekursen – samt spørsmål om veien til inntektsgenerering og en nedgang i brukerveksten ( spesielt i USA) har vært noen av de største driverne for den nedadgående ytelsen.

Personlig er jeg forelsket i Twitter-appen – som journalist trenger jeg den rett og slett for å gjøre jobben min. Jeg elsker kontrollen over det jeg ser (selv om det kan være ulemper ved å falle inn i smalfokuserte ekkokamre, riktignok), og de forskjellige listene jeg kan bruke for å skille interessene mine. Twitter er viktig som en kilde til nyheter, og kan være en viktig pedagogisk ressurs når den brukes riktig. Etter min fantasifotball-app (jeg er blant topp 100k i år!), er det den mest brukte appen på telefonen min.

Når det er sagt, har jeg imidlertid lenge vært bekymret for dens langsiktige fremtid, og ville aldri ha tenkt et sekund på å legge aksjen til porteføljen min.

Gjenfødelse

Men ting er annerledes nå. Markedet virker komfortabel med Twitters plass som nyhetsaggregator; multiplattformeksemplet på Meta blir egentlig ikke sett på som en rival eller et mål lenger.

Twitter Blue er en svært bullish utvikling – en abonnementsbasert tjeneste som fortsatt er i betaversjon og bare eksisterer i visse land, men som til slutt legger ut et veikart for meningsfull inntektsgenerering. En ekstra (og konstant) inntektsstrøm utover annonsebasen var for lengst på tide – og det er det Twitter Blue kan tilby. Funksjonene som tilbys inkluderer et tidsvindu for å angre tweets før de går live, en renere leseopplevelse, alternativer for apptilpasning og NFT-verifisering blant andre. Og til $3,50 per måned er det riktignok en lav kostnad, men dette kan uten tvil økes i fremtiden.

Så ting så bra ut selv før Musks kjøp og 27 % pop. Den eksentriske Tesla-sjefen blir kanskje mye latterliggjort, men han vet hvordan han skal levere verdi til aksjonærene, det er en ting du ikke kan kritisere ham for. Dessuten har Musks to tomler vært kilden til noen av de mest verdifulle reklamene i Amerika i løpet av de siste årene, ettersom hans frafallne Twitter-konto knapt har vært en dag unna forsidene.

https: tweets-fra-elon-musk-som-definitivt-fikk oss til å le

Musk tjente 10 millioner dollar ved å selge 20 000 flammekastere via sitt Boring Company, til tross for advarsler fra innenriksdepartementet og amerikanske politikere

Markedsføringseffekten som Musks kjøp vil ha alene, ikke bry deg om at han nå sitter i styret, er verdt millioner på millioner av reklamesjekker. Musk bryr seg tydeligvis om Twitter, og om det er et kjæledyrprosjekt eller om han virkelig føler seg forpliktet til å hjelpe menneskeheten ved å rydde opp i denne kommunikasjonsplattformen og håndtere alle spørsmålene rundt ytringsfrihet, har jeg en tendens til å tro at dette vil være en positiv utvikling generelt for Aksjen.

Økonomi

Etter økningen som følge av Musks kjøp, handles Twitter for 51,35 dollar, noe som gir en markedsverdi på 32,6 milliarder dollar. Med analytikeres inntektsestimater for 2022 på $0,82 EPS, spytter det ut et høyt P/E-forhold på 62,6 – i kontrast til en etterfølgende P/E på 21,9.

Selskapets verdi/inntektsforhold ligger på 6,25, noe som er mer eller mindre i tråd med hvor det har handlet historisk. Men som diskutert tidligere, ser utsiktene mye bedre ut nå, selv før denne Musk-nyheten. Så mens jeg hånet et slikt EV/inntektsforhold inntil det siste året eller så, virker 6,25 nå rettferdig.

Gjør Musk aksjen nå verdig til å kjøpe?

Musk-nyhetene er gode nyheter for aksjen. Jeg er ikke enig i retorikken om at han er en uhengslet galning – visst, han liker å leke med Dogecoin og memer og kan være frekk til tider – men dette er en skremmende intelligent og vellykket person som vet hvordan man genererer avkastning for aksjonærene , og burde ikke det være alt som betyr noe, som en potensiell investor?

For meg er Musk unik, og jeg tror at krumspringene hans noen ganger overskygger de enorme tingene han streber etter å gjøre for menneskeheten. Han driver et romfartsselskap som har som mål å sette mennesker på Mars – for det han mener er det beste for arten vår – og driver også et svimlende suksessfullt elbilselskap i en tid da vi alle ødelegger denne vakre planeten i et skremmende tempo. Men alt folk ser ut til å bry seg om er hvordan han tvitrer uansvarlig om krypto, eller hvordan han er en oppmerksomhetssøker. Begge deler kan være sant, men hvem bryr seg?

https: tweets-fra-elon-musk-som-definitivt-fikk oss til å le

Hat ham eller elsk ham, verden ville vært et kjedeligere sted uten Elon

Så når det gjelder Twitter er det kun en god ting for meg å få kongen av Tesla og SpaceX. Det er en aksje som stagnert i årevis før den til slutt så ut til å våkne opp til den moderne tidsalder med sine nylige initiativer, og nå har den fått en milliardær som tilfeldigvis er dens største fan.

Når alt er sagt, skal jeg imidlertid slutte med å erklære den som et kjøp. For meg er det fortsatt et hold, men jeg er mye mer optimistisk med tanke på hvor aksjen er på vei. Så nei, det er ikke helt på tide for meg å kjøpe min første del av Twitter-aksjen, men jeg kommer til å følge nøye med på utviklingen.

Uansett blir det gøy å se på.

Og hva med den redigeringsknappen, Elon?