Home » News » Hvis Microsofts aksjestøtte mislykkes, her er når du skal kjøpe

Hvis Microsofts aksjestøtte mislykkes, her er når du skal kjøpe

På denne ukens laveste var Microsoft-aksjen ned mer enn 31,5 % fra rekordhøye. Det er den verste nedgangen på mer enn et tiår.

Den siste aksjeutviklingen har vært en tøff pille for Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) okser å svelge.

For bare noen få måneder siden var Alphabet Inc (GOOGL) (GOOG), Microsoft og Apple Inc (NASDAQ: AAPL) de relative styrkelederne blant megacap-teknologi. De var de beste i gjengen og tålte salgspresset ganske godt sammenlignet med jevnaldrende.

Nå er det bare Apple som er igjen i den gruppen (og får faktisk selskap av Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) for øyeblikket).

Microsoft har rapportert stort sett solide kvartalsresultater, og selv bare denne uken leverte det en utbytteøkning på 10 %.

Så langt har det imidlertid ikke betydd noe da Microsoft-aksjen gjorde nye 52-ukers laveste nivå på tirsdag. La oss se på diagrammet.

Når skal du kjøpe Microsoft-aksjer

Ukentlig diagram over Microsoft-aksjen. Diagram med tillatelse fra TrendSpider.com.

Jeg gikk tilbake i løpet av de siste 12 årene, tilbake til 2010. På det tidspunktet hadde Microsoft ennå ikke brutt ut over sin dot-com-era high, men de fleste av de store tilbaketrekkingene var i området 15 % til 20 %.

Utenom disse tilbaketrekkingene er det bare to som skiller seg ut: 28 %-korreksjonen i 2010 og 30,5 %-korreksjonen ved Covid-lavnivåene i mars 2020.

Det er bare to tilbaketrekk på over 30 % – covid-korreksjonen og nå.

På denne ukens laveste var Microsoft-aksjen ned 31,5 % fra all-time high. Så denne typen korreksjoner er uvanlig, i det minste sammenlignet med de siste dusin årene.

Mens tilbaketrekkingen har vært vanskelig, er nivåene nå klare.

Aksjene vipper for tiden på $240-nivået. Det er 50 % retracement fra all-time high ned til covid-lavnivået i mars 2020. Det var også her årets lavpunkt spilte inn, i juni.

Hvis dette nivået holder, vil jeg se hvordan Microsoft gjør det med en rebound til $250. Over det åpner døren til 10-ukers og 21-ukers glidende gjennomsnitt i lav- til midten av $260s.

På minussiden kan en pause og lukking under $240 åpne døren ned til $215 til $225-området.

Selv om det er et bredt spekter, vil volatiliteten være høy, og vi må være oppmerksomme på nøkkelsoner i stedet for ned-til-penny-nivåer.

Uansett, denne sonen for $10 inneholder det 200-ukers glidende gjennomsnittet, 61,8% retracement og 2021 breakout-nivået nær $225.

For hva det er verdt, 161,8% nedsideforlengelse av gjeldende rekkevidde (målt fra “D”-benet høyt ned til “C”-benet lavt) spiller inn rundt $210.

Selv om det ville sette Microsoft-aksjen ned rundt 40 % fra det høyeste, tror jeg dette er et område hvor langsiktige okser blir presset til å kjøpe aksjen i stedet for å selge den, gitt hvor god eiendel dette selskapet er.

Sånn sett er det ganske likt oppsettet i Alphabet.