Home » News » Instacart oppnår verdsettelse på 9,9 milliarder dollar i vellykket børsnotering

Instacart oppnår verdsettelse på 9,9 milliarder dollar i vellykket børsnotering

News Team

Dagligvareleveringsappen Instacart, eid av Maplebear Inc., har med suksess priset sin børsintroduksjon (IPO) til toppen av det angitte området, og oppnår en fullt utvannet verdivurdering på 9,9 milliarder dollar. Aksjene skal begynne å handle på NASDAQ på tirsdag. Børsnoteringen samlet inn 660 millioner dollar, og selskapet priset den til 30 dollar per aksje etter sterk etterspørsel fra investorer.

Denne verdsettelsen er spesielt lavere enn verdsettelsen på 39 milliarder dollar som investorer tildelte Instacart under en privat innsamlingsrunde i mars 2021, midt i høyden av COVID-19-pandemien. Til tross for at den pandemi-induserte økningen i etterspørselen etter dagligvareleveringstjenester avtar, har Instacart bevist sin lønnsomhet. Selskapet rapporterte en nettoinntekt på 242 millioner dollar for de seks månedene som ble avsluttet 30. juni, sammenlignet med et tap på 74 millioner dollar i samme periode i fjor.

Investorer som Norges Bank Investment Management og enheter tilknyttet venturekapitalselskapene TCV, Sequoia Capital, D1 Capital Partners og Valiant Capital Management har blitt enige om å kjøpe aksjer for opptil 400 millioner dollar solgt i Instacarts børsnotering. Drikkevaregiganten PepsiCo (NASDAQ: PEP) gikk også med på å kjøpe 175 millioner dollar i foretrukne konvertible aksjer.

Til tross for konkurranse fra detaljhandelsgiganter som Amazon (NASDAQ: AMZN), Target (NYSE: TGT) og Walmart (NYSE: WMT), fortsetter Instacart å generere inntekter ved å levere dagligvarer fra forskjellige kjeder, inkludert Kroger (NYSE: KR), Costco ( NASDAQ: COST), og Wegmans. Selskapet har også utvidet leveringsvirksomheten til ikke-dagligvarevarer fra selgere som skjønnhetsproduktforhandleren Sephora, nærbutikken 7-Eleven og apotekkjeden CVS Health (NYSE: CVS).

Selskapets vellykkede børsnotering blir sett på som nok et tegn på det amerikanske børsnoteringsmarkedets tilbakegang etter en tørrperiode gjennom det meste av dette året og 2022. Dette følger SoftBank (TYO:9984) Group Corps brikkedesigner Arm som flyter på Nasdaq forrige uke til en verdi på 54,5 milliarder dollar i sin helhet. utvannet verdivurdering, som siden har steget til 62 milliarder dollar etter tre dagers handel.

Source: https://buystocks.co.uk/news/instacart-achieves-9-9-billion-valuation-in-successful-ipo/