Home » News » SocGen-aksjene stuper etter at ny strategi ser liten vekst

SocGen-aksjene stuper etter at ny strategi ser liten vekst

News Team

Societe Generales aksjer falt mer enn 6% på mandag etter at Frankrikes tredje største børsnoterte bank sa at den forventet liten om noen vekst i årlig omsetning de kommende årene i en etterlengtet strategisk plan fra den nye administrerende direktøren.

Slawomir Krupa tok over i mai, siktet for å gjenopplive en bank som har sklidd bak den franske lederen BNP Paribas og noen andre europeiske rivaler midt i en kostbar exit fra Russland i fjor og bekymret den er for avhengig av ustabil investeringsbankvirksomhet.

SocGen satte mandag et viktig lønnsomhetsmål – avkastning på materiell egenkapital (ROTE) – og aksjonærutbetalingsmålet en skygge under de tidligere. Og selv om målet for kostnadskutt var mer ambisiøst, så det en årlig inntektsvekst på bare 0-2 % fra 2022-26.

“Vi er negativt overrasket over manglende inntektsvekst, økt kapitalmål, utbetaling og ROTE-kutt, og over mangelen på detaljer,” sa Jefferies-analytikere i et notat.

SocGens utfordringer fremhever vanskeligheten til franske banker, som har en tendens til å dra nytte av renteøkninger senere enn europeiske kolleger på grunn av dominansen av fastrentelån i Frankrike og regjeringens grenser for å overføre renteøkninger – et spesielt problem når den globale økonomien sliter.

SocGen sikter nå på en 9–10 % ROTE i 2026, og utbetaling av 40–50 % av rapportert nettoinntekt til aksjonærene i utbytte og tilbakekjøp fra 2023 og utover. Det hadde tidligere forventet at ROTE skulle nå rundt 10 % i 2025 og en utbetalingsgrad på 50 %.

En SocGen-veteran og tidligere leder av investeringsbanken, sa Krupa at han ville strømlinjeforme bankens aktiviteter, men utdypet det ikke.

“Vi vil styrke konsernet ved å forme en forenklet forretningsportefølje, samtidig som vi tar de riktige handlingene for å bygge opp kapital og øke fleksibiliteten, strukturelt forbedre vår operasjonelle innflytelse og opprettholde vår beste risikostyring i klassen,” sa Krupa i en uttalelse.

‘UNDERVELENDE’

Aksjekursfallet satte SocGen på kurs for det største fallet på én dag siden mars.

Exane kalte målene “underveldende”, mens JP Morgan-analytikere sa i et notat at målene var under konsensus når det gjelder inntektsforventninger, men at de ønsket velkommen fokuset på kostnader og en “forsiktig tilnærming til inntekter”.

“Det vil ta tid for aksjene å diskontere kostnadsforbedringen gitt SGs blandede merittliste,” sa de. “Den nye administrerende direktøren vil måtte tjene investorgoodwill gjennom levering.”

SocGen ga ingen oppdatering om potensielt salg av ikke-kjerne eiendeler, etter at Krupa i forrige måned sa at han hadde til hensikt å drive et “tight skip” når det gjelder bankens portefølje.

Det har sagt at det vil selge fire afrikanske enheter og vurdere en femte på kontinentet. Det er også åpent for et salg av utstyrsfinansieringsenheten sin, har kilder fortalt til Reuters.

SocGen sa at den nye strategien vil føre til nedskrivninger for den gjenværende delen av aktivitetene i Afrika, Middelhavet og utenlands, samt Equipment Finance-divisjonen for totalt rundt 340 millioner euro.

Den sa også at den ville redusere eksponeringen mot oppstrøms olje- og gassvirksomheter med 80 % innen 2030 sammenlignet med 2019.

SocGen handles til omtrent en tredjedel av bokført verdi, nesten på nivå med Deutsche Bank, men halvparten av multiplumet av den større franske rivalen BNP Paribas og Italias UniCredit, midt i bekymringene for selskapets eksponering for mer volatile inntekter fra investeringsbankvirksomhet.

Source: https://buystocks.co.uk/news/socgen-shares-plunge-after-new-strategy-sees-little-growth/