Home » News » JGB-utbyttet faller midt i konflikten i Midtøsten, kommenterer Fed

JGB-utbyttet faller midt i konflikten i Midtøsten, kommenterer Fed

News Team

Rentene på japanske statsobligasjoner (JGB) falt fra de siste tiår-høyene på tirsdag, og fulgte lavere rente på amerikanske statsobligasjoner, midt i muligheten for at Federal Reserve kan være ferdig med å heve renten og konflikten i Midtøsten.

Den 10-årige JGB-renten falt så lavt som 0,765 %, etter å ha steget til en 10-års høyeste på 0,805 % forrige uke. Den var sist på 0,775 %.

Den 30-årige JGB-renten falt til det laveste nivået på to uker før den tok seg opp til 1,725 %.

Fallet gjenspeiler amerikanske statsobligasjoner, som gjorde sitt skarpeste rally på mer enn en måned i asiatiske timer, ettersom Federal Reserve-kommentarer har fått investorer til å undergrave sannsynligheten for ytterligere Fed-renteøkninger og etterspørselen økte etter trygge eiendeler etter volden i Midtøsten.

JGB-rentene vil sannsynligvis henge lavere denne uken, med risikosentiment som gir støtte, selv med markedsoppmerksomhet som retter seg mot amerikanske CPI-data senere denne uken, sa Takeshi Ishida, en strateg hos Resona Holdings.

“Jeg tror ikke den nedadgående trenden med inflasjon (i USA) vil endre seg. Så det er tvilsomt at KPI-tall vil føre til at rentene stiger mye.”

Men med Bank of Japan (BOJ) på et annet sted i pengepolitisk syklus sammenlignet med sine jevnaldrende i USA og Europa, kan fallet i Japans statsrenter være mer begrenset enn i utlandet, la Ishida til.

BOJ har ennå ikke gått ut av sin ultra-løse pengepolitikk, men forventningen har vokst for at Japans sentralbank skal heve renten.

En fersk oppsummering av meninger på BOJs septembermøte antyder at sentralbanken kan legge grunnlaget for å få slutt på negative renter.

Den 20-årige JGB-renten tikket ned 2 bps til 1,57 %.

På den korte enden var den toårige JGB-avkastningen sist på 0,055 %.

Femårsrenten lå 2 bps lavere på 0,31 % foran en auksjon for sertifikatet onsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/jgb-yields-fall-amid-conflict-in-middle-east-fed-comments/