Home » News » Just Eat Takeaway stiger etter å ha økt profittutsiktene

Just Eat Takeaway stiger etter å ha økt profittutsiktene

Just Eat Takeaway.com NV – ADR (OTCMKTS: JTKWY) aksjer steg etter at selskapet annonserte at de forventer å bli lønnsomme i år, tidligere enn forventet, etter å ha kuttet utgifter til leveringskostnader og drift.

Just Eat forventer å generere positivt justert resultat før renter, skatter, avskrivninger og amortisering i andre halvår i år, en forbedring sammenlignet med et justert Ebitda-tap på 134 millioner euro (129 millioner dollar) i første halvår, det Amsterdam-baserte selskapet sa i en uttalelse tirsdag.

Selskapet, som tidligere hadde veiledet for en negativ justert Ebitda-margin, sa at det gjør forbedringer i inntektene og leveringskostnadene det genererer per ordre, og har jobbet med å kutte andre driftskostnader. Den sa at den forventer å opprettholde positiv justert Ebitda gjennom neste år.

Aksjen steg 9,7 % til 15,74 euro klokken 15:53 i handelen i Amsterdam. Aksjene hadde tidligere steget så mye som 11 %, det største hoppet siden 19. august.

Selskapet er blant en rekke matleveranseaksjer som har gjort et comeback dette kvartalet etter at virksomhetene, som har måttet slite med en nedgang i veksten etter at Covid-19-restriksjonene ble opphevet, la mer vekt på å redusere tap og forbedre balansen. ark.

Just Eat senket sine forventninger til brutto transaksjonsverdi i år på grunn av “usikkerhet knyttet til virkningen av makroøkonomiske forhold og valutavolatilitet” på virksomheten. Den forventer nå at brutto transaksjonsverdien vil vokse med lave ensifret vekst i 2022, sammenlignet med en tidligere forventning om middels ensifret vekst.

Tidligere i år gikk Just Eat med på å selge sin 33% eierandel i sin latinamerikanske joint venture iFood til Prosus NV for så mye som 1,8 milliarder euro, en pris under et tidligere tilbud om aksjene. Det vurderer også et delvis eller fullstendig salg av Grubhub-enheten sin etter kritikk fra investorer om at Just Eat var undervurdert.

Selskapet vil gi en fullstendig oppdatering om tredje kvartal 19. oktober.

Hva Bloomberg Intelligence sier:

Just Eat Takeaway.coms (JET) overraskelsesmål om å gå tilbake til positiv justert Ebitda i 2H er gjennomførbart og innebærer et tap i 2022 som er minst 25 % lavere enn konsensus. Det gjenspeiler ledelsens vilje til å ofre vekst, kutte årets veiledning til lave ensifrede, for å nå og opprettholde helårs Ebitda-gevinster utover 2023. Markedsutganger og et løfte om å holde forbrukeravgiftene relativt lave kan skjerme JETs ledende posisjoner som rivaler må også øke prisene for å kompensere for inflasjonen.