Home » News » Kan Amazon og Apple fortsette å føre høyere aksjer?

Kan Amazon og Apple fortsette å føre høyere aksjer?

Amazon og Apple har bidratt til å lede aksjemarkedet høyere med betydelige oppganger. Er disse stevnene i ferd med å miste dampen?

FAANG er en enorm del av markedet, ikke bare på grunn av størrelsen, men også på grunn av følelser.

Selv om den har noen tunge navn i gruppen, mangler den noen av de andre viktige aksjene der ute, som Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) og Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT). Likevel spiller FAANG en kritisk rolle i aksjemarkedet.

Ta Apple Inc (NASDAQ: AAPL) – den største aksjen i markedet med en markedsverdi på 2,75 billioner dollar – og Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN). Begge aksjene har ladet mye høyere, opp henholdsvis 33 % og 42 % fra 2022-bunnene.

Stevnene har vært intet mindre enn fantastiske. Spørsmålet mange investorer har nå er: Kan disse beholdningene fortsette å lede det bredere markedet til å bevege seg høyere?

Handel med Apple-aksjer

Daglig diagram over Apple-aksjen.

Diagram med tillatelse fra TrendSpider.com.

Apple-aksjen har handlet høyere i seks uker på rad og i syv av de siste åtte ukene. Diagrammet over viser hvor raskt og rasende flyttingen har vært.

Nå som Apple-aksjen kommer inn i et interesseområde på listene, er jeg nysgjerrig på å se hvordan den håndterer gjeldende sone. 78,6% retracement kommer i spill nær $171,50, mens nedtrendmotstanden er like over dette målet (blå linje).

Hvis Apple kan presse gjennom dette området, kan trekket være veldig imponerende, og låse opp en potensiell push inn i sonen $177,50 til $180. Ethvert trekk til eller over $180 har vært vanskelig for Apple-aksjer å opprettholde trekkraft, og jeg mistenker det samme i dette scenariet.

På minussiden har 10-dagers glidende gjennomsnitt vært aktiv støtte. Det vil være forventningen når Apple-aksjer endelig trekker seg tilbake.

Hvis dette nivået ikke holder, er $160 et rimelig tilbaketrekkingsmål. Ikke bare var dette nivået støtte etter inntjening, men det er også her vi finner 200-dagers glidende gjennomsnitt.

Handel med Amazon-aksjer

Daglig diagram over Amazon-aksjen.

Diagram med tillatelse fra TrendSpider.com.

Amazons push har vært mindre konsekvent, men mer potent. Aksjene er opp i fire uker på rad og i fem av de siste seks. En stor del av oppgangen kan tilskrives inntjening, der Amazon-aksjen hoppet 10,4 % på en enkelt dag etter resultatene.

Det hjalp at aksjene også hadde steget 6,5 % i løpet av to økter før rapporten.

Uansett, Amazon-aksjen går inn i et tøft sted nær nåværende nivåer. $145-nivået var tidligere støtte, og mens aksjen var volatil i første kvartal 2022, holdt $140 til $145-sonen seg godt opp.

Det mislyktes imidlertid som støtte i andre kvartal: Aksjene stupte under denne sonen. I tillegg kommer 50% retracement i spill nær $145-nivået, det samme gjør 10-måneders glidende gjennomsnitt.

Alle disse tiltakene gir meg en pause her. Men hvis Amazon-aksjen kan presse høyere, kan det 50-ukers glidende gjennomsnittet være i spill nær $150, så 61,8% retracement over det.

På minussiden skiller $128 seg ut for meg. For øyeblikket vil oksene finne 10-ukers, 21-ukers og 200-ukers glidende gjennomsnitt i denne sonen, i tillegg til 38,2% retracement av gjeldende rally.

Hvis AMZN-aksjene faller så langt, kan det være det første betydelige støtteområdet.