Home » News » Kinesiske aksjer stiger etter hvert som Beijing ruller ut mer støtte

Kinesiske aksjer stiger etter hvert som Beijing ruller ut mer støtte

News Team

Kinesiske aksjer steg kraftig ved åpningen mandag etter at Beijing annonserte en rekke nye tiltak som tar sikte på å gjenopprette troen og tiltrekke investorer tilbake til sine utsatte aksjemarkeder.

Den blå chip Shanghai Shenzhen CSI 300-indeksen hoppet 2,7 %, mens Shanghai Composite-indeksen økte med 2,6 %. Hong Kongs Hang Seng ble også styrket av kinesiske aksjer, som steg 2,2 %.

Kina hadde i løpet av helgen avduket nye tiltak for å støtte aksjemarkedet, særlig halvering av stempelavgiften på aksjehandel. Lokale børser senket også sine marginfinansieringskrav, noe som bidro til å trekke investorer tilbake etter nesten et år med store tap.

Kinesiske aksjeindekser handlet på de laveste nivåene for året, rammet av forverret stemning overfor landet ettersom en økonomisk oppgang etter COVID-19 løp ut av dampen.

Investorer hadde også sett på Beijings tidligere tiltak for å støtte økonomien som stort sett mangelfulle, og hadde oppfordret landet til å rulle ut mer målrettet, finanspolitisk støtte til økonomien.

Analytikere sa at selv om landets siste tiltak forventes å stimulere til noen kortsiktige gevinster i aksjemarkedet, er det usannsynlig at de vil reflektere eller anspore noen bredere styrke i økonomisk vekst.

Eiendomsaksjer var de beste i Kina for dagen, da Beijing også annonserte en ytterligere lempelse av boliglånsreglene for å støtte sektoren. En nedgang i eiendom har vært en av de største motvindene for den kinesiske økonomien, gitt at sektoren er en nøkkeldriver for vekst.

Country Garden Holdings (HK:2007), Longfor Properties (HK:0960) og andre aksjer som ble rammet av frykt for et eiendomskrasj, steg kraftig mandag.

Men China Evergrande Group (HK:3333) var det eneste unntaket blant sine jevnaldrende, med eiendomsutvikleren som falt over 80 % etter at aksjene gjenopptok handelen i Hong Kong etter en 17-måneders pause.

Fokus denne uken er nå rett og slett på flere økonomiske signaler fra Kina, spesielt data fra innkjøpssjefens indeks, som kommer på torsdag og fredag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/chinese-stocks-rally-as-beijing-rolls-out-more-support/