Home » News » Wall St faller når Nvidia boost blekner

Wall St faller når Nvidia boost blekner

News Team

Aksjer i Nvidia paret mye av deres tidligere gevinster og var sist opp bare 1,4 %, og falt fra rekordhøye på $502,66 tidligere i økten.

Analytikere pekte på profitttaking etter en sterk oppgang på vei inn i chipdesignerens resultater for andre kvartal. «Hele markedet har vært i «selg nyhetene»-modus. (Nvidia) var en utrolig overfylt lang (posisjon) som var teknologi generelt, og handelsmenn var klar til å selge innledende opp-trekk,” sa Michael James, administrerende direktør for aksjehandel i Wedbush Securities.

Aksjer i store teknologi- og vekstaksjer som Apple Inc, Netflix, Tesla og Meta Platforms snudde kursen fra førmarkedet, og falt mellom 1,8 % og 4,5 %.

Investorer hadde håpet at Nvidia-resultater ville gjenopplive et rally i bredere aksjemarkeder som nylig hadde stanset på grunn av bekymring for at rentene skulle holde seg høyere lenger.

Fed-leder Jerome Powells tale på et årlig sentralbankmøte i Jackson Hole fredag kan gi ytterligere klarhet om retningen for amerikanske renter. Philadelphia Fed-president Patrick Harker sa i et intervju torsdag at Fed må holde rentene restriktive en stund. Data som viser et fortsatt sterkt arbeidsmarked, i forkant av kommentarene, gjorde lite for å lette renteuroen. Opprinnelige krav om statlige dagpenger falt i forrige uke, ifølge rapporten.

«Jeg vil bli overrasket om dette er øyeblikket de (politikerne) velger å avsløre en betydelig endring i banen de har vært på. Jeg tror det vil bli en litt fortsatt haukisk diskusjon fra Fed, sier Ben Kirby, co-sjef for investeringer i Thornburg Investment Management.

Traders’ veddemål på at sentralbanken holder renten på dagens nivå i septembermøtet falt til 80,5 % fra 84,5 % tidligere, ifølge CME FedWatch Tool.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-st-falls-as-nvidia-boost-fades/