Home » News » Kinesiske EV-aksjer tanker etter at Tesla-inntektene skuffet

Kinesiske EV-aksjer tanker etter at Tesla-inntektene skuffet

News Team

Aksjer til kinesiske elbilprodusenter ble rammet torsdag etter at Tesla (NASDAQ: TSLA) onsdag rapporterte skuffende resultater for tredje kvartal der selskapet gikk glipp av estimater.

Det var første gang Tesla, medstiftet av Elon Musk, gikk glipp av både inntekter og inntekter siden andre kvartal 2019.

Torsdag morgen falt de Hong Kong-noterte aksjene til de kinesiske elbilprodusentene BYD og Xpeng henholdsvis 2,18 % og 8,76 %. Li Auto falt 3,14 %, mens Nio (NYSE: NIO) og Geely falt henholdsvis 8,36 % og 3,97 % i Hong Kong.

Under Teslas inntektssamtale onsdag, advarte Musk om at Tesla Cybertruck – dens batterielektriske fullstørrelses pickup-modell – ikke ville levere betydelig positiv kontantstrøm i 12 til 18 måneder etter produksjonsstart.

Musk sa at selskapet jobber med å få ned prisene på bilene sine midt i høye renter, men det er like utfordrende som «Game of Thrones, men pennies».

“Jeg er bekymret for høyrentemiljøet vi er i,” sa han, og la til at det vil være mye vanskeligere for forbrukere å kjøpe biler hvis renten skulle øke ytterligere.

Tesla-aksjen stengte 4,78 % lavere onsdag. Andre USA-baserte elbil-rivaler Lucid og Rivian falt mer enn 9 % samme dag. Lucid’s-aksjen stupte en dag tidligere etter at den rapporterte EV-leveranser i tredje kvartal som skuffet Street.

I de første seks månedene av året var BYD verdens beste elbilprodusent, og bidro med 21 % av det globale salget av elbiler, ifølge analysefirmaet Canalys. Tesla lå bak på andreplass med 15 % markedsandel, mens den tyske bilprodusenten Volkswagen hadde 7 % markedsandel på tredjeplass.

EV-spillere er under press fra en priskrig for å vinne markedsandeler midt i intens konkurranse.

Tesla gjennomførte flere runder med priskutt de siste månedene, spesielt i Kina – verdens største elbilmarked. Innenlandske rivaler BYD, Nio, Li Auto og Xpeng har også sluttet seg til Tesla for å senke startprisene for noen av deres EV-modeller.

Source: https://buystocks.co.uk/news/chinese-ev-stocks-tank-after-tesla-earnings-disappoint/