Home » News » Kinesisk Tesla Rival BYD stiger på støtfangeren Q3 resultatprognose

Kinesisk Tesla Rival BYD stiger på støtfangeren Q3 resultatprognose

News Team

Aksjene til den kinesiske elbilprodusenten BYD steg onsdag etter at de sa at de forventer at nettofortjenesten i tredje kvartal potensielt vil dobles på robust bilsalg og forbedrede marginer.

Hong Kong-noterte aksjer (HK:1211) i firmaet steg nesten 7 % og var de beste resultatene på Hang Seng-indeksen, mens Shenzhen-noterte aksjer (SZ:002594) steg 4,3 %.

BYD, som støttes av Warren Buffetts Berkshire Hathaway (LONDON: BRK), sa at kvartalsvis nettoresultat som kan tilskrives aksjonærene forventes i området 9,55 milliarder yuan til 11,55 milliarder yuan ($1= 7,3021 yuan) – en økning på mellom 67 % og 102 % fra samme periode i fjor.

Overskudd i de første ni månedene av 2023 forventes mellom 20,50 milliarder yuan til 22,50 milliarder yuan – en økning på mellom 120% og 142%.

Det Shenzhen-baserte firmaet sa at robust bilsalg var den største driveren for den sterkere fortjenesten, med salgsvolumet for nye energibiler som nådde rekordhøyt i kvartalet.

Den siterte også bedre kostnadskontroll og en ytterligere “optimalisering av forretningsstrukturen”, som sannsynligvis forbedret marginene.

Mens Kinas samlede bilsalg har gått ned i år, har salget av elbiler vært et eneste lyspunkt, og har akselerert kraftig så langt i 2023.

BYDs sterke fortjeneste indikerer også at det kan vinne en pågående priskrig i det kinesiske elbilmarkedet – en som ble utløst av Tesla Inc (NASDAQ: TSLA). En rekke priskutt fra Tesla gjorde at andre aktører også fulgte etter i en trend som var forventet å veie tungt på selskapets marginer.

Men BYD prøver også å bevege seg utenfor hjemmemarkedet med tilbud i Europa, India og Sørøst-Asia. Firmaet er den nest største elbilprodusenten i verden målt i salg, og ligger like etter Tesla.

Men BYD er langt mer diversifisert enn konkurrentene, og selskapet lager også håndsettkomponenter og solcelleanlegg gjennom enheten BYD Electronic International Co Ltd (HK:0285).

Enheten sa i en egen uttalelse at den forventer en resultatøkning på mellom 129 % og 152 % for de første ni månedene av 2023.

Source: https://buystocks.co.uk/news/chinese-tesla-rival-byd-surges-on-bumper-q3-profit-forecast/