Home » News » Rolls-Royce for å kutte opptil 2500 jobber i den nyeste effektiviteten

Rolls-Royce for å kutte opptil 2500 jobber i den nyeste effektiviteten

News Team

Rolls-Royce (LONDON: RR) sa tirsdag at den ville kutte opptil 2500 jobber ettersom den nye administrerende direktøren søker å bygge en mer effektiv virksomhet, den siste sjefen som forsøkte å fornye et av Storbritannias mest prestisjefylte ingeniørselskaper.

I løpet av det siste tiåret har Rolls-Royce , hvis motorer og systemer brukes på Airbus A350 og Boeing 787 samt skip, ubåter og i kraftproduksjon, vært gjennom flere omstruktureringer, og avskaffet mer enn 13 000 jobber.

Tufan Erginbilgic, som tok over i januar, er den siste administrerende direktøren som har forsøkt å takle selskapets ineffektivitet. Rolls har lenge ligget bak marginene til General Electric (GE.N), hovedkonkurrenten innen widebody-flysektoren.

I juli bidro hans operasjonelle forbedringer til å føre til en fortjenesteoppgradering, og han sa at det ville komme mer.

Tirsdag sa selskapet at det planlegger å miste opptil 2.500 roller av den totale staben på 42.000.

“Dette er nok et steg på vår flerårige transformasjonsreise for å bygge en høyytende, konkurransedyktig, spenstig og voksende Rolls-Royce,” sa han.

Tilbakehoppet i langdistanseflyging i år pluss Erginbilgics strategi har sendt aksjen til skyhøye mer enn 130 prosent i år.

Aksjene handlet opp 2 prosent til 217,70 pence i tidlige avtaler på tirsdag, etter å ha kommet seg etter pandemiske lavpunkter på rundt 40 pence i 2020, men de er fortsatt et stykke under 2019-høyden på 340 pence.

“Investorer hilser planene for kostnadskutt velkommen,” sa den interaktive investeringssjefen Victoria Scholar, og la til at gevinster i år hadde bidratt til å reversere noe av Rolls-Royces “langsiktige underprestasjoner”.

Men en industrileder som nektet å bli navngitt, bemerket at Rolls ville kutte arbeidsplasser i en tid med økende etterspørsel etter nye mer drivstoffeffektive fly.

“Det er en modig ting å gjøre når alle motorprodusenter øker produksjonen,” sa lederen.

ENGINEERING TEKNOLOGI, SIKKERHET FOR SLUTNING

Som en del av den nye effektiviseringsplanen sa Rolls-Royce at de ville slå sammen sine ingeniørteknologi- og sikkerhetsgrupper, og som et resultat av dette ville Chief Technology Officer (CTO) Grazia Vittadini, som tidligere var CTO i Airbus, slutte i april 2024.

Planen vil også forbedre selskapets anskaffelses- og forsyningskjedestyring for å kutte kostnader, mens økonomi, juridiske og menneskelige ressurser vil bli samlet på tvers av gruppen, og skape synergier, la den til.

Erginbilgic skal gi investorene ytterligere detaljer om strategien hans, inkludert finansielle mål, på en kapitalmarkedsdag planlagt til 28. november.

I sine hovedgeografier sysselsetter Rolls-Royce 21.000 personer i Storbritannia, 11.000 i Tyskland og 5.500 i USA, men selskapet ga ikke detaljer om hvor kuttene ville finne sted.

Erginbilgics forgjenger Warren East lanserte to snuplaner. En i 2020 hadde som mål å overleve pandemien som kuttet 9000 arbeidsplasser, og en i 2018 som gjorde 4600 oppsigelser.

Source: https://buystocks.co.uk/news/rolls-royce-to-cut-up-to-2500-jobs-in-latest-efficiency-drive/