HomeNewsKohl’s sier at de har mottatt flere foreløpige utkjøpstilbud

Kohl’s sier at de har mottatt flere foreløpige utkjøpstilbud

Hassan Maishera

Varehuskjeden Kohl's kan snart være i besittelse av en ny eier ettersom selskapet mottar flere utkjøpstilbud.

Varehuskjeden Kohl's kunngjorde mandag at den hadde mottatt flere foreløpige tilbud fra enheter som er interessert i å kjøpe varehuskjeden.

Ifølge selskapet er forslagene det har mottatt så langt uforpliktende og uten forpliktet finansiering. Som et resultat har styret leid inn bankfolk fra Goldman Sachs for å håndtere budgiverne.

En kilde nær saken fortalte CNBC tidligere i dag at Hudson's Bay Co., en kanadisk varehusoperatør eid av HBC, er blant budgiverne. Videre verdsetter private equity-selskapet Sycamore Kohl's til 9 milliarder dollar og planlegger å by på varehuset.

Kohls markedsverdi er for tiden rundt 7,9 milliarder dollar. Interessen for varehuskjeden kommer etter at Kohl's avviste et tilbud fra Starboard-støttet Acacia Research, til 64 dollar per aksje. På den tiden sa Kohl's at tilbudet fra Acacia Research var for lavt.

Varehuskjeden planlegger å øke ytelsen i løpet av de kommende månedene og har tatt noen initiativer. Tidligere denne måneden utstedte Kohl's nye langsiktige økonomiske mål for virksomheten, som også inkluderer økende salg med en lav ensifret prosentandel årlig.

Selskapets aksjekurs har utviklet seg utmerket siden starten av året til tross for overtakelsessamtalene. På pressetidspunktet handles KSS for $62,01 per aksje, opp med mer enn 25% siden starten av året.

Kohl's har utkonkurrert andre giganter i detaljhandelen, inkludert Walmart, som har gått ned med mindre enn 1 % siden starten av året. Nettbutikkgiganten Amazon har også tapt mer enn 5 % hittil i år.

Kohl's har kommet under press siden starten av året da hedgefondet Macellum Advisors ba om å selge varehuset. Ifølge Macellum har Kohl's prestert dårligere sammenlignet med de andre detaljhandelsgigantene de siste årene.