Home » News » Nike rapporterer kvartalsresultat i dag, bør du kjøpe aksjer?

Nike rapporterer kvartalsresultat i dag, bør du kjøpe aksjer?

Nike rapporterer sine økonomiske resultater for det siste kvartalet senere i dag. Markedet forventer en EPS på $0,72 i kvartalet.

Nike er et av de store amerikanske selskapene som rapporterer kvartalsresultatet denne uken. Senere i dag, etter vanlige børstider, starter inntjeningssamtalen .

Deltakere i finansmarkedene forventer en EPS på 0,72 dollar i kvartalet, og bedømt etter resultatene de siste kvartalene er skjevheten at Nike vil slå forventningene.

Nike er et av få selskaper som har økt sitt årlige utbytte hvert år de siste to tiårene. Videre er terminutbytteavkastningen 0,93 %, og den 5-årige utbytteveksten er 11,27 %.

Nike opererer med en brutto fortjenestemargin på 45,98 %, høyere enn sektormedianen med 28,18 %. EBIT-marginen for de siste tolv månedene overstiger også sektormedianen.

Hva sier analytikere om Nikes aksjekurs?

Analytikere er positive til Nike-aksjen. Av 99 analytikere som dekker aksjen, har 92 gitt kjøpsanbefalinger, og kun én analytiker har utstedt en salgsanbefaling, mens 6 analytikere har nøytrale vurderinger.

Senest opprettholdt Telesey Advisory Group sin kjøpsvurdering for Nike-aksjen med et kursmål på $165/aksje. Deutsche Bank gjorde det samme, med et enda høyere kursmål – 173 dollar.

Hva med det tekniske bildet?

Aksjekursen er i en nedadgående trend i 2022 og har nylig hoppet av dynamisk støtte gitt av den nedre kanten av en fallende kanal. Den sliter for tiden med å bryte ut av kanalen, og området $140-$150 kan fungere som en sentral.

Dette er et område hvor et bearish flagg ble dannet i fortiden og mest sannsynlig vil gi motstand. Derfor bør enhver nærhet over det sentrale området betraktes som bullish, og man bør ikke bli overrasket over å se Nikes aksjekurs tilbake på toppene.

Nike er verdsatt til 207,53 milliarder dollar til gjeldende børskurs, og enterprise-verdien har nådd 205,15 milliarder dollar. Inntektene vokser med en årlig rate på 21,05 %, og Nike har levert bedre enn forventet EPS de siste seks kvartalene på rad.

For regnskapsperioden som avsluttes i mai 2022, forventer investorer inntekter på 46,90 milliarder dollar.