Home » News » Topp 4 økonomiske hendelser som kan flytte FTSE 100 denne uken

Topp 4 økonomiske hendelser som kan flytte FTSE 100 denne uken

FTSE 100 spratt opp igjen fra horisontal støtte da kjøpere dukket opp. Her er 4 økonomiske hendelser denne uken som kan sende britiske aksjer til nye høyder.

En viktig uke for britiske handelsmenn har startet, i det minste ut fra de mange økonomiske hendelsene som er planlagt. FTSE 100, den viktigste britiske aksjemarkedsindeksen, spratt fra horisontal støtte nylig og truer nå med et nytt høydepunkt.

Så, hvilke økonomiske hendelser kan presse FTSE 100-indeksen høyere? Her er 4 som kommer denne uken: UK CPI, BOEs guvernørtale, den årlige budsjettmeldingen og detaljsalget.

UK KPI

På onsdag kommer britiske KPI-data. Inflasjonen i Storbritannia forventes å nå 6 % på årsbasis, og ethvert avvik fra prognosen kan utløse kraftige bevegelser i FTSE 100.

Inflasjon er et hett tema i det siste ettersom COVID-19-pandemien og krigen i Ukraina har ført til en kraftig økning i prisene på varer og tjenester. Av denne grunn har sentralbankene begynt å stramme inn pengepolitikken.

Bank of England har allerede bankrenten på 0,75 % i frykt for høyere inflasjon. Men fra et aksjemarkeds perspektiv bør økende inflasjon sende aksjer opp dersom renteoppgangen ikke kan holde tritt med inflasjonstakten.

BOEs guvernørtale

Samme dag deltar Bank of England (BOE) sin guvernør, Andrew Bailey, i en virtuell paneldiskusjon arrangert av Bank for International Settlements. Som alltid, når guvernøren taler, kan britiske aksjer settes i bevegelse.

Årlig budsjettutgivelse

En av de viktigste økonomiske rapportene som slippes i landet er den årlige budsjettutgivelsen. Selv om det ikke er noen fast dato for utgivelsen, forventes den å være ute denne uken.

Den inneholder viktige økonomiske data og anslag for utgifter og inntektsnivåer i Storbritannia, samt planlagte investeringer og økonomiske mål.

Detaljsalg for februar

Til slutt, på fredag, forventes detaljsalget i februar å vise en økning på 0,6 % MoM. Detaljsalg indikerer forbruksmønstre og gir ledetråder om den generelle økonomiske aktiviteten.

Totalt sett er britiske aksjer godt bud, og den nylige oppturen opprettholder den bullish biasen ytterligere. Som sådan bør et forsøk på nye høyder ikke utelukkes.