Home » News » S&P 500 steg igjen på fredag: hva kan du forvente fremover?

S&P 500 steg igjen på fredag: hva kan du forvente fremover?

S&P 500-indeksen avsluttet uken på topp. Rallyet har pågått fire sterke dager på rad, som er ganske sjeldent historisk sett. Hva kan du forvente fremover?

I løpet av en uke, da Federal Reserve hevet fondsrenten for første gang i en ny innstrammingssyklus, ga S&P 500 bedre resultater. Den stengte sist fredag kraftig høyere, uten en meningsfull tilbaketrekking, til tross for at renteøkninger typisk er dårlige nyheter for aksjer.

Hva bør investorer forvente neste gang?

Det er mange grunner til å bekymre seg. Krigen i Ukraina, økende inflasjon, pandemien – you name it. Men aksjer stiger fortsatt, og hvis vi ser på hva historien forteller oss, er det rom for mer oppside.

6,9 % 4-dagers avkastning for S&P 500

Bortsett fra forrige mandag har aksjene steget. S&P 500-indeksen avsluttet med en 4-dagers avkastning på 6,9 % i går, men allerede en dag tidligere så ting bullish ut.

Her er hvorfor.

Torsdagens avslutning markerte tredje dagen på rad med gevinster større enn 1 %. Dette har kun skjedd 10 ganger på 20 år – en sjelden hendelse, kan man si.

Mens et slikt løp kan føre til at mange investorer tar ut gevinster, forteller historien oss at akkurat det motsatte kan skje. Mer oppside er med andre ord mulig.

Hver gang indeksen har steget med mer enn 1 % i tre påfølgende dager, ett år senere, steg den med rundt 25 %. Med andre ord, en slik prishandling signaliserer ikke slutten på oksemarkedet, men starten på det.

Hvis det ikke var nok en bullish indikasjon, markerte fredag den fjerde påfølgende økningen på 1 %. Bare 5 ganger har det skjedd siden 1970, og selv om de er sjeldne, er slike trekk ganske bullish.

Sist gang det skjedde var i november 2020. En måned senere var indeksen opp ytterligere 5,2 %. Dessuten, 3 måneder senere, var den opp 11,5 %. Videre, 12 måneder senere, var den opp 33,8 %.

Mars er vanligvis bullish for aksjer, men denne mars er allerede historisk. Dessuten er mars og april historisk sterke måneder, så den bullish biasen bør vedvare utover slutten av denne måneden.

Alt i alt brydde ikke aksjemarkedet seg om at Fed startet en innstrammingssyklus. Renteøkningen på 25 bp er for liten, og kanskje for sent, sammenlignet med de stigende prisene på varer og tjenester. Med mindre Fed strammer inn mye raskere, forblir aksjene bullish.