Home » News » Markedshøydepunkter: Derfor trender disse fire aksjene

Markedshøydepunkter: Derfor trender disse fire aksjene

  • Meta-plattformen debuterer NFT-er på Instagram
  • BMW er optimistisk rundt 2022 til tross for pågående geopolitiske spenninger
  • Starbucks administrerende direktør går av med pensjon og Kohl's har to potensielle budgivere

Meta Platforms introduserer NFT-er til Instagram

Meta Platforms Inc. (NASDAQ: FB ) aksjer hoppet 5% etter at selskapets administrerende direktør Mark Zuckerberg annonserte at non-fungible tokens (NFT) forventes å lanseres på Instagram. Det sosiale mediaselskapet planlegger å tillate bruk av NFT-er på profiler, samt tjene og selge sine egne NFT-er.

Zuckerberg, som talte på South by Southwest-festivalen, sa at de vi begynne med NFT-er i løpet av de kommende månedene, og med tiden kan brukerne lage dem. NFT-er vil også debutere på Facebook som en del av Metas bredere push inn i metaversen.

BMW gir positive veiledninger for 2022

BMW AG-aksjen steg 2,5 % etter at selskapet viste tillit til muligheten for at inntjeningen vil øke betydelig i år til tross for den nåværende konflikten i Ukraina. Luksusbilprodusentene siterte sin kinesiske JV, BMW Brilliance Automotive, for den bullish veiledningen.

Overraskende nok forventer ikke selskapet at leveransene vil vokse i år på grunn av de geopolitiske spenningene. Imidlertid forventer selskapet en fri kontantstrøm på €7 milliarder i 2022 fra bilsegmentet. EBIT-marginen for BMWs bilvirksomhet er knyttet til 7 % til 9 % for 2022, et fall fra 10,3 % for ett år siden.

Starbucks-sjefen går av med pensjon

Onsdag steg Starbucks Corporations (NASDAQ: SBUX) aksjer med 8 % etter kunngjøringen om at administrerende direktør Kevin Johnson vil gå av med pensjon fra 4. april 2022. Selskapet forventer å kåre en permanent ettertaker innen høsten 2022.

I mellomtiden vil Howard Schultz fungere som administrerende direktør. Schultz har mer enn 20 års erfaring som leder i selskapet. Under Kevins ledelse har selskapets aksjer vokst nesten 50 %. I tillegg har alle de 140 Starbucks-utsalgsstedene i 26 stater i USA begjært å få fagforening.

Kohl's har to potensielle kjøpere

Kohl's Corporation (NYSE: KSS) var opp 15% onsdag morgen etter at det dukket opp rapporter om to nye potensielle kjøpere som har stilt opp for å kjøpe varehuskjeden. Wall Street Journal rapporterte at kanadisk-baserte Hudson's Bay var interessert i å kjøpe selskapet for 60 dollar per aksje. Noen anonyme kilder avslørte også at Sycamore Partners også var interessert.

Både Sycamore og Hudson har ennå ikke kommentert nyhetene. Kohls talsperson sa at diskusjoner med potensielle budgivere går bra.