Home » News » Porsche øker salgsmålet for elbiler

Porsche øker salgsmålet for elbiler

Porsche sin elektriske bil har prestert utmerket. Selskapet har økt inntektsmålet for elbiler på lang sikt.

Den tyske bilprodusenten Porsche kunngjorde tidligere i dag at de har økt salgsmålet for sin elbil i løpet av de kommende årene.

Selskapets helelektriske Porsche Taycan Sedan selger for tiden bedre enn den ikoniske sportsbilen 911, noe som resulterer i at selskapet øker fokuset på elektriske kjøretøy.

Ifølge Porsche-sjef Oliver Blume forventer selskapet nå at over 80 % av inntektene kommer fra salg av elbiler innen 2030. Han sa;

"Fremtiden til Porsche er elektrisk."

Porsche la til at de vil rulle ut en hybridversjon av 911. Økningen i fokus på elektriske kjøretøy er et skifte bort fra selskapets tidligere spådom om at inntektene ville komme fra salg av blandede helelektriske og plug-in hybrid elektriske kjøretøyer .

Taycan er det tyske selskapets første helelektriske kjøretøy og genererte 14 % av Porsches inntekter fra bilsalg i fjor. I 2021 solgte Porsche 41.296 Taycan-enheter, og toppet rekordsalget av 911 med 38.464 enheter.

Porsche har doblet sin EV-innsats og skal rulle ut ytterligere to elektriske kjøretøyer snart. Macan SUV vil lanseres neste år mens sportsbilen 718 er planlagt til 2025. Selskapet har imidlertid ennå ikke offentliggjort den nøyaktige tidsrammen for utgivelsen.

Selskapet rapporterte at omtrent 40 % av alle kjøretøyene som ble solgt i Europa i 2021 var elbiler eller plug-in hybridbiler. Porsche tilbyr for tiden to plug-in hybridbiler, som mange anser som en bro før selskapet går over til helelektriske kjøretøy.

Elektriske kjøretøy blir populære i ulike deler av verden. Behovet for å bruke produkter med et lavere karbonavtrykk er en nøkkelårsak til at forbrukere endrer kjøpsatferd.