Home » News » LMC-aksjonærer OK omvendt aksjesplitt

LMC-aksjonærer OK omvendt aksjesplitt

News Team

Aksjonærene i Lordstown Motors Corp. gambler på en omvendt aksjesplitt for å øke verdien av selskapets deflaterte aksjer.

Det er et grep som, hvis det lykkes, kan bringe den elektriske bilprodusenten tilbake i samsvar med Nasdaqs handelsregler og spare en investering på 170 millioner dollar fra Foxconn.

Splittingen 1:15 av selskapets klasse A-aksjer er planlagt i dag, med handel på split-justert basis for å begynne når markedet åpner.

Lordstown Motors på tirsdag ga imidlertid ingen forsikring om at splittelsen ville føre til at aksjeverdien skulle stige eller om den ville overtale investor Foxconn til å avslutte et aksjekjøp på rundt 47,3 millioner dollar – finansiering som er avgjørende for oppstartens overlevelse.

Hvis splitten fører til at aksjen forblir over $1 per aksje i 10 handelsdager på rad og Nasdaq varsler selskapet at det er tilbake i samsvar med handelsreglene, “kan det tilfredsstille Foxconns (feilaktige) tolkning av sluttbetingelsen og føre til at Foxconn lukk transaksjonen», heter det i en melding sendt tirsdag.

Lordstown Motors og Foxconn signerte i november en aksjeinvesteringsavtale på 170 millioner dollar som ba Foxconn om å avslutte en andre investeringsrunde 8. mai, men Foxconn varslet Lordstown Motors den 21. april at fordi selskapet hadde falt ut av samsvar med Nasdaqs handelsregler. , det brøt avtalen.

Nasdaq varslet Lordstown Motors den 21. april at den hadde falt ut av overholdelse av børsens minimumsbudpriskrav ved å falle under $1 per aksje i 30 påfølgende virkedager – fra 7. mars til 18. april.

Lordstown Motors var uenig i Foxconns påstand og var 8. mai, heter det i utgivelsen, “klar, villig og i stand til å lukke” på avtalen – en posisjon selskapet fortsatt er i nå.

“Selv om selskapet (Lordstown Motors) fortsatt er villig til å forhandle med Foxconn i et forsøk på å løse tvistene, eksisterer det for øyeblikket ingen avtale, og selskapet (Lordstown Motors) kan ikke forutsi om en slik avtale vil bli oppnådd i fremtiden,” heter det i utgivelsen. .

LAGERSPLIT

Delingen ble godkjent av Lordstown Motors aksjonærer mandag på selskapets årsmøte.

Flyttingen vil føre til at hver 15 aksjer i selskapets utstedte og utestående ordinære aksjer kombineres til en utstedt og utestående ordinær aksje. Det vil ikke bli utstedt brøkdeler. Snarere vil aksjonærer som har rett til en brøkandel motta kontanter lik brøkdelen multiplisert med sluttkursen tirsdag, som var 28 cent per aksje. Aksjen gikk ned rundt 5 prosent fra åpent.

Splittingen vil ikke endre verdien eller det autoriserte antallet aksjer av ordinære aksjer eller verdien, autoriserte eller utestående antall aksjer i selskapets foretrukne aksje.

Det er et trekk som er “ment å forbedre omsetteligheten og likviditeten” til selskapets ordinære aksjer, heter det i utgivelsen.

“En høyere markedspris kan gjøre klasse A-aksjen mer attraktiv for et bredere spekter av institusjonelle investorer, profesjonelle investorer og andre medlemmer av investorpublikummet” i tillegg til intensjonen om å tilfredsstille Nasdaq-reglene.

PRODUKSJONOPPDATERING

Siden oppstart av begrenset kommersiell produksjon i november, har Lordstown Motors ferdigstilt 56 batteridrevne Endurance-lastebiler og levert 18, et dusin av dem siden produksjonen ble gjenopptatt i april.

Selskapet kunngjorde i februar at de stoppet produksjonen etter å ha opplevd kvalitetsproblemer med leverandørdeler som førte til tilbakekalling av lastebilen i februar og mars. En tredje tilbakekalling i april var på grunn av en programvarefeil.

“The Endurance fortsetter å forbedre seg med hver programvareoppdatering, og teamet vårt er oppmuntret av de siste tilbakemeldingene fra kunder. I lys av Foxconn-tvisten og usikkerheten om hvorvidt eller i hvilken grad Foxconn vil oppfylle sine finansieringsforpliktelser i henhold til investeringsavtalen, har selskapet iverksatt aggressive tiltak for å redusere kostnadene og bevare likviditeten», heter det i meldingen.

Per 30. april hadde selskapet kontanter, kontantekvivalenter og kortsiktige investeringer på rundt 165 millioner dollar, en nedgang på rundt 11 millioner dollar fra første kvartal som ble avsluttet 31. mars.

Source: https://buystocks.co.uk/news/lmc-stockholders-ok-reverse-stock-split/