Home » News » Lockheed skrinlegger Aerojet-avtalen etter sterk motstand.

Lockheed skrinlegger Aerojet-avtalen etter sterk motstand.

Lockheed vil ikke lenger kjøpe Aerojet Rocketdyne Holdings Inc. på grunn av regulatorisk gransking fra myndighetene i USA.

Den amerikanske våpenprodusenten Lockheed Martin Corp annonserte tidligere i dag at de hadde avbrutt oppkjøpet av rakettmotorprodusenten Aerojet Rocketdyne Holdings Inc. Dette kommer etter motstand fra de amerikanske antitrust-håndheverne.

Forrige måned, søksøkte Federal Trade Commission for å blokkere Aerojet Rocketdyne-avtalen. Ifølge FTC vil Lockheeds oppkjøp av Aerojet påvirke andre forsvarsentreprenører negativt. Avtalen ble tidligere annonsert i slutten av 2020, men den vil ikke lenger gå gjennom.

Etter kunngjøringen i 2020, fikk avtalen kritikk fra noen industrideltakere, og de fleste av dem argumenterte for at oppkjøpet ville gi Lockheed en ledende posisjon over rakettmotorer med fast brensel.

Missilprodusenten Raytheon Technologies har vært høylytt om sin motstand mot avtalen, og hevdet at den ville gi Lockheed for mye makt i bransjen.

I følge Lockheeds administrerende direktør James Taiclet, vil oppkjøpet være fordelaktig for USAs regjering ved å forbedre effektiviteten, hastigheten og kutte kostnader. Han la imidlertid til at å avslutte avtalen var i interessentenes interesse.

Lockheed uttalte at det sto for 33% av Aerojets salg, og la til at avtalen ville redusere kostnadene for USAs regjering.

Aerojet uttalte at til tross for skrotingen av avtalen, forventer de en sterk fremtidig ytelse. Avtalen ble avsluttet uten tap fra noen av sidene. I følge regulatoriske registreringer inkluderer ikke fusjonsavtalen et oppsigelsesgebyr i tilfelle reguleringsbyråene motsetter seg avtalen.

FTC la til at hadde saken havnet i retten, ville det vært den første rettslige forsvarsfusjonssaken på flere tiår.

Aksjene til Lockheed er ned med mer enn 2% i dag og handles for tiden rundt $387.