HomeNewsMarkedshøydepunkter: Derfor stiger disse fire aksjene

Markedshøydepunkter: Derfor stiger disse fire aksjene

Ruchi Gupta

  • Apple kan være en "$250 aksje," sier Loop Ventures' Gene Munster
  • BTIGs Marie Thibault starter dekning på Pear Therapeutics med en "Kjøp"-vurdering
  • Tesla leverer rekorder i fjerde kvartal 2021

Apples markedsverdi når 3 billioner dollar

Aksjene i Apple Inc. (NASDAQ: AAPL) steg 3 % på mandag, og tok iPhone-produsentens markedsverdi til 3 billioner dollar. Selskapet har brukt mindre enn fire år på å øke markedsverdien fra $1 billion til en verdsettelse på $3 billioner. Da han snakket om CNBCs «Closing Bell», berømmet Loop Ventures' Gene Munster selskapet for å nå denne milepælen, og la til at selskapet vil drive ytterligere vekst som en viktig aktør i utviklingen av Metaverse i de kommende årene. Munster sa at Apple "kan være en $250-aksje", som representerer en oppside på 35%. Hvis AAPL når milepælen, kan det oversettes til en markedsverdi på 3,8 billioner dollar.

Pear Therapeutics-dekning startet med en "kjøp"-vurdering

Aksjene i Pear Therapeutics Inc. (NASDAQ: PEAR) steg også 25 % i den siste økten etter BTIGs kunngjøring om at selskapet var i en bedre posisjon i sektoren for reseptbelagte digitale terapier. BTIGs Marie Thibault startet dekning på Pear Therapeutics med en "kjøp"-rating og en målpris på $12 per aksje, som representerer 60 % oppside fra dagens nivå. Marie sa at det er klare fordeler i sektoren for reseptbelagte digitale terapier, inkludert noen betydelige negative effekter av tilgang til enhver tid via forbrukerteknologi, lavere kostnader, forbedret innsikt for klinikere og reduserte barrierer for behandling.

Geneprex mottar Fast Track-godkjenning for REQORSA

Aksjene i Genprex Inc. (NASDAQ: GNPX ) steg med 130 % etter at genterapifirmaet, som fokuserer på kreft- og diabetesbehandlinger, annonserte at FDA hadde gitt sin Fast Track-godkjenning for REQORSA-immunogenterapi som er på et klinisk stadie. REQORSA er selskapets flaggskip og en medikamentkandidat for behandling av uoperabel, histologisk bekreftet stadium av ikke-småcellet lungekreft. Selskapet vil starte en Acclaim II multisenter, åpen klinisk studie i 1. kvartal 2022 for å evaluere REQORSA.

Tesla leverte 308 600 enheter i fjerde kvartal 2021

Aksjene til elbilprodusenten Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA ) steg nesten 10 % etter at selskapet kunngjorde rekordleveranser for 2021. Selskapet sa at det leverte rundt 308 600 enheter i fjerde kvartal, med et totalt antall kjøretøy levert i 2021 på 936 172 enheter. Tallet representerer en årlig økning på 87 % fra 2020. Selskapets administrerende direktør Elon Musk sa at målet for selskapet er 20 millioner kjøretøy innen 2030. I tillegg vil Teslas nybygde fabrikk i Texas starte Model Y crossover-produksjon i 2022.