Home » News » Markedshøydepunkter: Fem aksjer i fokus

Markedshøydepunkter: Fem aksjer i fokus

  • Økende oljepriser kan forverre inflasjonen, sier Andy Lipow
  • Amazon kunngjør aksjesplitt og aksjetilbakekjøpsprogrammet
  • Crowdstrike og Deutsche Post AG offentliggjør kvartalsresultater

Økende oljepriser kan føre til en resesjon

WTI-olje er ned nesten 10 % fra de siste høydepunktene etter det internasjonale energibyråets erklæring om at det vil supplere oljemarkedene ytterligere for å møte den Russland-drevne oljeprisstigningen. Interessant nok er amerikansk råolje fortsatt 60 % opp YTD.

Sektorekspert Andy Lipow spår at prisene kan øke ytterligere $20 til $30 per fat. Lipow indikerer at dersom oljeprisnivåene forblir høye, kan de presse verden inn i resesjon.

Amazon kunngjør 20-for-én aksjesplitt

Amazon.com Inc. (NASDAQ: AMZN)-aksjen steg 10 % etter timer inn i forrige økt etter to store kunngjøringer. Først kunngjorde teknologigiganten en aksjesplitt på 20 for å senke aksjekursen og øke likviditeten.

I tillegg avslørte selskapet at styret hadde godkjent et program for tilbakekjøp av aksjer på 10 milliarder dollar. Kunngjøringen kommer knapt en måned etter at selskapet rapporterte den laveste veksten i Q4 på to tiår.

Crowdstrike topper resultatet for fjerde kvartal 2021

Crowdstrike Holdings Inc. (NASDAQ: CRWD )-aksjen steg 15 % i utvidet handel etter å ha annonsert resultatet for fjerde kvartal 2021. Selskapet ga også positiv veiledning. Selskapet tapte 42 millioner dollar eller 0,18 dollar per aksje på en omsetning på 431 millioner dollar i fjerde kvartal. Analytikere hadde anslått et tap per aksje på 0,2 dollar og en omsetning på 411 millioner dollar.

For inneværende kvartal forventer cybersikkerhetsselskapet en inntjening på $0,22 til $0,24 per aksje og en inntekt på mellom $458,9 millioner og $465,4 millioner.

Shell beklager kjøpet av russisk råolje

Shell har bedt om unnskyldning etter at de kjøpte russisk oljebatch med rabatt til tross for vestlige sanksjoner mot Russland for invasjonen av en suveren stat. Selskapet hadde kjøpt 100 000 tonn råolje med rabatt fra Russland. Etter kritikk fra den ukrainske utenriksministeren, Dmytro Kuleba, sa selskapet at inntektene fra salget av oljen ville gå til veldedighet.

Oljegiganten har siden forlatt sitt joint venture-samarbeid med Gazprom og tilknyttede organisasjoner.

Deutsche Post kunngjør program for tilbakekjøp av aksjer for 2 milliarder dollar

Deutsche Post AG-aksjen steg 10 % etter at budfirmaet annonserte årlig vekst i nettoresultatet for fjerde kvartal og avslørte et nytt program for tilbakekjøp av aksjer. Nettoresultatet var 1,61 milliarder dollar, og økte 22 % til 23,38 milliarder euro. Selskapet foreslo et utbytte på €1,8 per aksje og godkjente et program for tilbakekjøp av aksjer på €2 milliarder.