Home » News » Markedshøydepunkter: Fem aksjer med økt investoraktivitet

Markedshøydepunkter: Fem aksjer med økt investoraktivitet


  • Tesla prioriterer leveranser fremfor nye biler i år
  • Robinhood fortsetter å blø, med aksjer som tapte 15 % på torsdag
  • Deutsch bank økte inntektene med 8,3 % i Q4 og Xilinx topper estimatene i Q3

Tesla vil fokusere på leveranser i 2022

Tesla Inc.s (NASDAQ: TSLA) aksjer falt 11,55 % til tross for at selskapet rapporterte et rekordstort nettoresultat på 0,5 milliarder dollar i regnskapsåret 2021 med en omsetning på 53,8 milliarder dollar. I fjerde kvartal hadde selskapet en nettoinntekt på 2,343 milliarder dollar, opp fra 296 millioner dollar for ett år siden.

Til tross for de imponerende resultatene, valgte investorer å være forsiktige, noe som førte til et fall i aksjemarkedet. Administrerende direktør Elon Musk sa at i år er selskapets fokus leveranser i stedet for nye kjøretøy.

Robinhood fortsetter å blø, med aksjenedgang på 15 %

Robinhood Markets Inc. (NASDAQ: HOOD ) falt ytterligere 15 % på torsdag etter at selskapet rapporterte lite imponerende resultater i regnskapsåret 4. kvartal. Aksjen handles for øyeblikket under $10, som er en nedgang på 75% fra selskapets børsnoteringskurs i juli i fjor.

Mizuho-analytiker Dan Dolev fortalte CNBCs Closing Bell at ting ser skummelt ut på QoQ-basis, men stabilitetstegn begynner å dukke opp. Som et resultat har analytikeren en kjøp-rating på aksjen med et kursmål på $20.

Deutsche Banks omsetning i fjerde kvartal opp 8,3 %

Deutsche Bank Aktiengesellschaft-aksjen handles i kjøpssonen etter at selskapet rapporterte solide resultater for fjerde kvartal 2021. Banken rapporterte omsetning på 5,9 milliarder euro, noe som representerer et hopp på 8,3 % på årsbasis med GAAP-inntekter på 0,12 euro.

Netto rentemargin var flat på 1,2 %, og banken opprettet en før-skatt på €82 millioner, og på justert basis var den €527 millioner. Selskapet gikk over til post-restruktureringsfasen i det siste kvartalet, med alle transformasjonsrelaterte aktiviteter nå fullført.

Xilinx slo inntjeningsanslagene for tredje kvartal 2021

Xilinx (NASDAQ: XLNX) aksjer er opp 3 % etter at selskapet annonserte at det i Q3 2021 brakte inn 1,01 milliarder dollar. I løpet av kvartalet rapporterte selskapet en EPS på 1,29 dollar, og slo analytikeres spådom på 0,95 dollar.

Inntektene økte 8 % sekvensielt og 26 % fra år til år. Selskapet rapporterte vekst til tross for vedvarende forsyningskjedebegrensninger. Datasentervekstinntektene økte med 28 % sekvensielt og 81 % opp fra år til år.

BofA-analytiker forventer at Apple vil rapportere imponerende resultater for første kvartal

BofA-analytiker Wamsi Mohan har indikert at Apple Inc. (NASDAQ: AAPL) vil fortsette å prestere bedre på grunn av sin evne til å oppveie motvind og produkpipelinestyrke. Mohan, som har en Kjøp-rating på aksjen med et kursmål på $210, ga kommentarene i forkant av iPhone-produsentens planlagte Q1-resultater.