Home » News » Markedshøydepunkter: Fem aksjetrender etter kvartalsrapporter

Markedshøydepunkter: Fem aksjetrender etter kvartalsrapporter


  • Tesla, AT&T og Microsoft topper de kvartalsvise inntektsestimatene
  • ServiceNow aksjer opp 10 % etter at inntjeningen i fjerde kvartal slo forventningene
  • Boeing manglet estimater for fjerde kvartal 2020

Tesla økte salget i Q4 med 65 % 

Aksjene i Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA) falt 5 % onsdag på grunn av bekymringer rundt forsyningskjeden, men kom seg etter at selskapet indikerte at salg og fortjeneste for fjerde kvartal toppet Wall Street-estimatene. Elbilprodusentens fabrikker har gått under kapasitet de siste kvartalene på grunn av begrensninger i forsyningskjeden, og denne trenden vil sannsynligvis fortsette i år.

Selskapet hadde en nettoinntekt på 2,3 milliarder dollar eller 2,5 dollar per aksje, og på justert basis var inntekten 2,54 dollar per aksje. I løpet av kvartalet rapporterte selskapet en omsetning på 17,7 milliarder dollar, en vekst på 65 % på årsbasis.

ServiceNow hopper 10 % på kvartalsresultater

ServiceNow Inc. (NYSE: NOW) -aksjen steg 10 % timer etter at selskapet rapporterte at dets finansresultater for fjerde kvartal slo konsensusestimater. Selskapet hadde en nettoinntekt på 26 millioner dollar eller 0,13 dollar per aksje. Inntjeningen på justert basis var $1,46 per aksje sammenlignet med $1,17 per aksje for ett år siden.

Omsetningen i kvartalet var 1,61 milliarder dollar sammenlignet med 1,25 milliarder dollar for ett år siden. Analytikere hadde forventet at selskapet skulle levere en inntjening på 1,43 dollar per aksje med en omsetning på 1,6 milliarder dollar.

Microsofts topp EPS-estimater for andre kvartal 2022

Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT)-aksjen steg nesten 4 % etter at selskapet leverte inntekter og inntjening for andre kvartal 2022 som slo anslagene. Selskapets aksjer hadde falt i utgangspunktet, men kom tilbake etter at selskapet ga veiledning som oversteg forventningene.

I Q4 2022 rapporterte selskapet en inntjening på $2,48 per aksje på en omsetning på $51,7 milliarder. Analytikere hadde spådd at selskapet ville oppnå en inntjening på 2,32 dollar per aksje med en omsetning på 50,7 milliarder dollar.

Boeing rapporterte en omsetningsvekst på 4 % i fjerde kvartal 2021

Boeing (NYSE: BA) leverte uimponerende resultater for fjerde kvartal 2021, hvor selskapet mangler både inntekts- og inntektsprognoser. Selskapet rapporterte en vekst på 4 % i omsetning i 4. kvartal til 14,79 milliarder dollar, med konsensusanslag på 16,86 milliarder dollar. For hele året hadde selskapet en omsetning på 62,29 milliarder dollar.

Tap per aksje i løpet av fjerde kvartal var $7,69, under estimater på $7,39 per aksje. I regnskapsåret 2021 rapporterte Boeing et tap per aksje på $9,44.

AT&T topper estimater for fjerde kvartal

AT&T (NYSE: T) rapporterte Q4-resultater som toppet estimatene ettersom selskapet fortsetter å øke sine etterbetalte telefonbrukere og HBO Max-abonnenter. Selskapet rapporterte en omsetning på 40,96 milliarder dollar sammenlignet med konsensusanslag på 40,68 milliarder dollar, men inntektene var ned 10%.

I løpet av kvartalet hadde selskapet en inntjening på $0,69 per utvannet aksje, og på justert basis var EPS $0,78, og slo anslagene på $0,76.