Home » News » Tirsdagens markedsoppsummering; Økt investoraktivitet

Tirsdagens markedsoppsummering; Økt investoraktivitet


  • Microsoft topper inntektsresultatene for andre kvartal 2022
  • General Electric deler sin virksomhet i tre offentlige firmaer
  • Texas Instruments stiger på kvartalsresultatet når Verizon faller til tross for solide resultater

Microsoft rapporterer en omsetning på 51,73 milliarder dollar i Q2 2022

Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT)-aksjene falt 5 % i utvidet handel til tross for at selskapet rapporterte rekordomsetning for andre kvartal 2022 på mer enn 50 milliarder dollar. Selskapet toppet analytikernes inntjeningsanslag.

Teknologigiganten rapporterte om en inntjening på 18,8 milliarder dollar eller 2,48 dollar per aksje og en omsetning på 51,73 milliarder dollar, noe som representerer en økning på 20 % fra år til år. Wall Street-analytikere hadde forventet en inntjening på 2,32 dollar per aksje og en omsetning på 50,71 milliarder dollar.

Texas Instruments topper inntjeningsanslagene for fjerde kvartal 2021

Texas Instruments Inc. (NASDAQ: TXN)-aksjen steg 5 % i etterhandel etter at selskapet rapporterte resultater for fjerde kvartal som toppet estimatene i henhold til selskapets nettoinntekt i kvartalet var 2,14 milliarder dollar eller 2,27 dollar per aksje i forhold til den høyeste nettoinntekten på 1,69 milliarder dollar eller 1,8 dollar per aksje i samme kvartal for ett år siden.

Selskapet rapporterte en omsetning på 4,83 milliarder dollar, noe som tilsvarer en økning på 19 % fra år til år. Analytikere hadde spådd EPS på 195 dollar med en omsetning på 4,43 milliarder dollar.

Verizon faller til tross for inntjening i 4. kvartal 

Verizon Communications Inc. (NYSE: VZ) aksjer er fortsatt under press til tross for at selskapet rapporterer solide resultater for fjerde kvartal 2021. Selskapet indikerte at inntektene økte med 4,5 % til 34,1 milliarder dollar fra år til år, og slo anslagene marginalt.

På samme måte slo ikke-GAAP-inntektene anslagene med $0,03, med selskapet som rapporterte EPS på $1,31. Trådløse inntekter økte med 6,5 % til 17,8 milliarder dollar.

General Electric deler opp virksomheten sin

General Electric (NYSE: GE) -aksjen falt nesten 10% tirsdag til tross for at selskapet rapporterte bedre resultater enn forventet for fjerde kvartal. Kort tid etter å ha bekreftet planene om å dele selskapet i tre uavhengige børsnoterte enheter, offentliggjorde selskapet inntektene.

Tre av GEs fire virksomheter hadde inntektsnedgang i 4. kvartal på grunn av flaskehalser i forsyningen, regulatorisk usikkerhet, inflasjonspress og kommersiell selektivitet.

Steel Dynamic rebounds med resultatslipp

Steel Dynamics Inc. (NASDAQ: STLD) startet uken med fanfare, med aksjer som steg sammen med andre stålaksjer. Selskapet rapporterte inntjening og hevdet at det er klare tegn på solid etterspørsel i år, men fremhevet ikke anslag på stålpriser.

Det er viktig å merke seg at bærekraften til aksjekursbevegelsen på kort sikt baseres på inntjening som frigjøres og fremtidig veiledning vil avhenge av ledelsens diskusjon om inntjeningen.