HomeNewsMarkedshøydepunkter: fire aksjer skaper overskrifter

Markedshøydepunkter: fire aksjer skaper overskrifter

Ruchi Gupta

Etter å ha holdt en bullish trend gjennom hele regnskapsåret 2021, ser Nvidia-aksjer ut til å ta med seg denne trenden inn i 2022.

Analog Devices rapporterte $1,94 i første kvartal, og slo analytikerestimatene med rundt 17 cent.

ViacomCBS-aksjen falt med 20 % etter at de økonomiske resultatene for fjerde kvartal kom under analytikerestimatene.

Nvidia-aksjen stiger etter solid økonomi for fjerde kvartal

Etter å ha holdt en bullish trend gjennom hele regnskapsåret 2021, ser Nvidia-aksjer ut til å ta med seg denne trenden inn i 2022. Selskapets aksjer har vokst med 2 % de siste fem dagene. Nvidia Corp er et amerikansk-basert multinasjonalt teknologiselskap som utvikler og designer GPUer (grafiske prosesseringsenheter) for profesjonelle og spillmarkeder.

Selskapet er innlemmet i Delaware, men det er basert i Santa Clara. Den stadig økende interessen for personlige datamaskiner vil sikre at denne bullish trenden vil fortsette en stund.

Analog Device slår første kvartal EPS

Analog Devices, et høyytelses, førsteklasses analogt teknologiselskap, rapporterte $1,94 i første kvartal, og slo analytikerestimatene med rundt 17 cent. I tillegg rapporterte det også 2,88 milliarder dollar i inntekter i samme kvartal, og toppet konsensusanslagene også i denne kategorien. I tillegg rapporterte Analog 2,78 milliarder dollar fri kontantstrøm og 3,16 milliarder dollar fra operasjonell kontantstrøm.

Selskapet kunngjorde også at utbyttet økte med 10%. 

Upstart-aksjen stiger med 25 % etter finansiell kunngjøring

Upstart Holdings, et topp AI-utlånsselskap, steg med 25 % etter at det annonserte sine økonomiske resultater for 2021. Selskapet registrerte en EPS for fjerde kvartal på $0,89. Dette toppet analytikerestimatene med rundt 38 cent. I tillegg toppet selskapet også inntektsestimatet på 263,8 millioner dollar i fjerde kvartal og kom inn på 304 millioner dollar, noe som representerer en økning på 252 %.

Selskapets bankpartnerskap la til rette for mer enn 495 000 lån, til sammen rundt 4,1 milliarder dollar, som representerer en vekst på 301 % fra år til år. Det rapporterte $68,9 millioner GAAP nettoinntekter, en million dollar mer enn de gjorde i forrige regnskapsår.

ViacomCBS stuper med 20 % etter finansrapporten for fjerde kvartal

ViacomCBS-aksjen falt med 20 % etter at de økonomiske resultatene for fjerde kvartal kom under analytikerestimatene. Det enorme massemediekonsernet skiftet også navn til "Paramount Global". Den forbedret også strømmestrategien. Jim Lebenthal fra Verity Partners mener Paramount Global vokser raskere enn Netflix.