Home » News » Mesoblast [ASX:MSB] reduserer tap på USD 2,7 millioner og aksjer stiger

Mesoblast [ASX:MSB] reduserer tap på USD 2,7 millioner og aksjer stiger

News Team

Det australske selskapet for regenerativ medisin og skaperen av allogene cellulære medisiner for komplekse inflammatoriske sykdommer, Mesoblast [ASX: MSB] har nå sagt at det har redusert tapene etter skatt fra USD 21,3 millioner i fjor til USD 18,6 millioner – 18,6 millioner USD USD 2,7 millioner forbedring fra 2022.

Gruppen kunngjorde også at Remestemcel-L BLA-innleveringen ble akseptert av US Food and Drug Administration (FDA), med en ny måldato for Prescription Drug User Fee Act (PDUFA) og pågående produksjonsinspeksjoner.

Inntekter fra royalties på salg av Temcell solgt i Japan vokste med 4 % i perioden til 2 millioner USD for kvartalet, og en plassering på 40 millioner USD har også økt midlene.

Hittil i år har MSB steget nesten 25 % i aksjekurs og mer enn 9 % bare den siste måneden.

Akkurat nå trender den over sin sektor med 2,5 % og mer enn 11 % i S&P 200.

Mesoblast kutter ned sine år-til-år tap

Utvikleren av celleteknologiforskning og medisiner Mesoblast har kunngjort at de har redusert tap etter skatt fra 21,3 millioner USD i marskvartalet i fjor til 18,6 millioner USD i det siste kvartalet.

Kunngjøringen ble gitt som en operasjonell høydepunkt og finansiell resultatrapport for perioden som slutter 31. mars 2023.

Netto kontantbruk for driftsaktiviteter i kvartalet nådde USD 16,2 millioner, noe som representerer en økning på USD 0,7 millioner, eller 4 %, i forhold til sammenligningskvartalet i FY2022 og en reduksjon på USD 8,3 millioner, eller 34 %, i sammenligningskvartalet i FY2021 .

Forsknings- og utviklingskostnader ble redusert med USD 1,2 millioner (14 %), ned til USD 7,0 millioner for tredje kvartal av FY2023 sammenlignet med USD 8,2 millioner for tredje kvartal av FY2022.

Produksjonskostnadene var litt høyere enn i 2022, etter å ha steget fra USD 5,6 millioner i tredje kvartal 2022 til USD 6,2 millioner det siste kvartalet.

Når det gjelder inntekter, økte inntektene fra royalties på salg av Temcell solgt i Japan med 4 % i løpet av denne tiden til USD 2 millioner for kvartalet.

Dette ble sammenlignet med USD 1,9 millioner for kvartalet som ble avsluttet 31. mars 2022.

Bioteknologien forklarte at US FDA nå har akseptert sin remestemcel-L i behandlingen av barn med steroid-refraktær graft versus host disease (SR-aGVHD) og har satt måldatoen for en PDUFA til 2. august.

FDA har også nå gjennomført Pre-License Inspection (PLI) av produksjonsprosessen for remestemcel-L, og en etableringsinspeksjonsrapport (EIR) forventes å bli utstedt av FDA i løpet av de kommende ukene for å gi et detaljert sammendrag og endelig vurdering .

Selskapets Regenerative Medicine Advanced Therapy (RMAT) har også fått godkjenning av FDA, godkjenner en prøveprotokoll, og forventes å starte påmelding til disse forsøkene innen tredje kvartal.

MSB har vellykket gjennomført en global rettet emisjon primært for eksisterende store amerikanske, britiske og australske aksjonærer, som har samlet inn rundt 40 millioner dollar, netto etter transaksjonskostnader.

Konsernet avsluttet kvartalet med USD 48,8 millioner kontanter tilgjengelig pro-forma kontanter etter justering for USD 40,0 millioner av inntektene som ble samlet inn i april er USD 88,8 millioner, med opptil ytterligere USD 40,0 millioner tilgjengelig for å trekkes fra eksisterende finansieringsfasiliteter. til visse milepæler.

Source: https://buystocks.co.uk/news/mesoblast-asxmsb-trims-losses-us2-7-million-and-shares-rise/