Home » News » Musk selger Tesla-aksjer verdt 6,9 milliarder dollar, viser sjansen for tvungen Twitter-avtale

Musk selger Tesla-aksjer verdt 6,9 milliarder dollar, viser sjansen for tvungen Twitter-avtale

Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) administrerende direktør Elon Musk solgte aksjer verdt 6,9 milliarder dollar i elbilprodusenten, og sa at midlene kan brukes til å finansiere en potensiell Twitter-avtale hvis han taper en juridisk kamp med den sosiale medieplattformen.

“I det (forhåpentligvis usannsynlige) tilfellet at Twitter tvinger denne avtalen til å avslutte *og* noen aksjepartnere ikke kommer gjennom, er det viktig å unngå et nødsalg av Tesla-aksjer,” sa han i en tweet sent på tirsdag.

Musk rev i begynnelsen av juli opp avtalen sin 25. april om å kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar. Twitter har saksøkt Musk for å tvinge ham til å fullføre transaksjonen, og avviser påstanden hans om at han ble villedet om antall spamkontoer på den sosiale medieplattformen som kjøpers anger i kjølvannet av et fall i teknologiaksjer. De to sidene reiser til rettssak 17. oktober.

“Street vil lese gjennom dette pokertrekket at sjansene for Twitter-avtale er mer sannsynlige nå,” tvitret Dan Ives, analytiker hos Wedbush Securities.

I andre kommentarer på Twitter på tirsdag sa Musk «ja» da han ble spurt om han var ferdig med å selge Tesla-aksjen, og sa også at han ville kjøpe Tesla-aksjen igjen hvis Twitter-avtalen ikke avsluttes.

Tesla svarte ikke umiddelbart på en Reuters-forespørsel om kommentar.

Musk, verdens rikeste person, solgte Tesla-aksjer for 8,5 milliarder dollar i april og hadde da sagt at det ikke var planlagt ytterligere salg. Men siden den gang har juridiske eksperter antydet at hvis Musk blir tvunget til å fullføre oppkjøpet eller avgjøre tvisten med en streng straff, vil han sannsynligvis selge flere Tesla-aksjer.

Musk solgte rundt 7,92 millioner aksjer mellom 5. august og 9. august, ifølge flere registreringer. Han eier nå 155,04 millioner Tesla-aksjer eller i underkant av 15% av bilprodusenten ifølge Reuters beregninger.

Det siste salget bringer Musks totale Tesla-aksjesalg til rundt 32 milliarder dollar på mindre enn ett år.

Tesla-aksjene har steget nesten 15 % siden bilprodusenten rapporterte bedre enn forventet inntjening 20. juli, også hjulpet av Biden-administrasjonens klimalov som, hvis den ble vedtatt, ville heve taket på skattefradrag for elektriske kjøretøy.

Musk ertet også tirsdag med at han kunne starte sin egen sosiale medieplattform. På spørsmål fra en Twitter-bruker om han hadde tenkt på å lage sin egen plattform hvis avtalen ikke ble avsluttet, svarte han: «X.com».