Home » News » Nasdaq 100 falt -13 % i april: her er hva diagrammene signaliserer

Nasdaq 100 falt -13 % i april: her er hva diagrammene signaliserer

Nasdaq 100-indeksen falt med mer enn -13 % i april. Er det på tide å kjøpe eller vente litt lenger før du kjøper dippen?

April markerte en av de kraftigste nedgangene i Nasdaq 100s historie. Mer presist falt den såkalte teknologiindeksen med -13,3 % i forrige måned, noe som gjør den til den 12. verste måneden i historien.

Det er den dårlige nyheten.

Den gode nyheten er at etter slike nedganger, har markedet steget sterkt tidligere. For eksempel, i august 1990 falt teknologiindeksen med -13%.

Men seks måneder senere ga den en avkastning på 19 %. Fem år senere leverte den dessuten 168 %.

Så er det på tide å kjøpe Nasdaq 100-indeksen eller vente på en ny dip før du gjør det?

Alle øyne er på 12.000-nivået

Okser bør være bekymret for 2022-nedgangene, men så lenge markedet holder seg over det sentrale 12 000-nivået, forblir skjevheten på oppsiden.

Dette er et nivå som fungerte som motstand tidligere. Da indeksen nådde 12.000-nivået for første gang, nølte den i flere måneder før den overvant motstanden.

Som sådan bør nivået fungere som en viktig støtte dersom markedet skulle falle så langt. Derfor, hvis okser ønsker å legge til langsiden, kan et fall til 12 000 tilby en slik mulighet.

På baksiden ser mønsteret stadig mer bearish ut for hver dag. Man kan oppdage et mulig hode- og skuldermønster – et reverseringsmønster med et målt trekk som peker mot 8000-nivået.

Gitt Feds haukaktighet og renteøkningene som allerede er priset inn, kan aksjemarkedet ha problemer med å sprette. Men med tanke på de historiske dataene, er det kanskje ikke så ille å kjøpe dip som mange investorer tror nå.