Home » News » NASDAQ 100-prisprediksjon etter at den steg over 1500 poeng

NASDAQ 100-prisprediksjon etter at den steg over 1500 poeng

NASDAQ 100 økte mer enn 1500 poeng fra sine nylige laveste nivåer og truer med å bryte over 15.000. Er dette bare et bjørnemarkedsrally?

Hvis det er én sektor som ble kraftig slått ned i første kvartal 2022, så var det teknologisektoren. NASDAQ 100-indeksen, som er representativ for sektoren, falt mer enn -20 % fra alle tiders høyder publisert på slutten av 2021, og gikk offisielt inn i bjørnemarkedets territorium.

Dessuten økte Federal Reserve i USA den føderale fondsrenten for første gang siden COVID-19-pandemien. Videre har sentralbanken en haukisk retorikk angående sine fremtidige handlinger.

Likevel steg NASDAQ 100-indeksen, og prishandlingen er fortsatt godt bud. Er dette bare et bjørnemarkedsrally, eller er det på tide å kjøpe aksjer igjen?

NASDAQ 100 har brutt ut av et fallende kilemønster

Det tekniske bildet favoriserer mer oppside. Markedet brøt nylig ut av et fallende kilemønster og har steget siden den gang.

En fallende kile er et bullish reverseringsmønster, og prisen går ofte helt tilbake. I dette tilfellet kan en tilbakevending til alle tiders høyder ligge i kortene, forutsatt at de nylige nedgangene i området med 13 000 poeng holder seg.

Hvorfor stiger aksjene hvis Fed strammer inn pengepolitikken?

Ikke bare har Fed startet en innstrammingssyklus, men retorikken er stadig mer haukisk. Fed anser det ikke lenger som umulig at federal funds-renten kan øke med et halvt prosentpoeng ved neste møte, og dermed legge til flere bekymringer for aksjeinvestorer.

Så hvorfor stiger aksjene?

En forklaring kan være at gapet mellom inflasjonsraten og federal funds-renten er så stort at den siste renteøkningen ikke spiller noen rolle for å dempe inflasjonstrenden.

Er dette et bjørnemarkedsrally?

Et bjørnemarkedsrally er mye mer voldelig enn et oksemarked. Faktisk er det nåværende rallyet nesten vertikalt, uten noen betydelige tilbaketrekkinger, noe som tyder på en bjørnemarkedsrally.

Imidlertid forteller reverseringsmønsteret oss noe annet. Dessuten vil ikke Fed handle igjen før seks uker fra nå. I mellomtiden vil inflasjonsdata for mars publiseres, og hvis kursen fortsetter å øke, er aksjemarkedets rally klar til å fortsette.