Home » News » Nasdaq 100-prisprognose etter kraftig fall fra all-time high

Nasdaq 100-prisprognose etter kraftig fall fra all-time high

Etter å ha åpnet året nær rekordhøye nivåer, er Nasdaq 100 ned flere tusen poeng i 2022. Hva vil de neste månedene bringe for teknologiinvestorer?

Den amerikanske børsindeksen som har korrigert mest i 2022 så langt er Nasdaq 100. Dette er en børsindeks som består av av de største ikke-finansielle selskapene notert på Nasdaq-børsen, og den er kjent som en tech-indeks.

Teknologiaksjer har hatt en tøff start på året så langt, og har dratt indeksen ned. PayPal, Metta, Netflix eller Zoom, er bare noen få navn som falt mer enn -30 % YTD og som nå handles i bearish markeder.

Men ikke alle Nasdaq 100s bestanddeler er nede, noe som resulterer i en mildere korreksjon for Nasdaq 100-indeksen. Nå som markedet har brutt ut av den stigende kanalen, hva bør investorer forvente for månedene fremover?

Det tekniske bildet ser bearish ut, men okser har fortsatt håp

Fallet fra all-time highs har skadet diagrammet. Først brøt markedet ut av den stigende kanalen, en bearish utvikling. For det andre brøt den også serien med høyere bunner på vei ned.

Under bullish trender danner markedet høyere høyder og høyere bunner. Derfor, når serien brytes, forsvinner den bullish skjevheten.

Det betyr imidlertid ikke nødvendigvis at et bearish marked har startet. Mellom bullish og bearish markeder kan vi like gjerne ha perioder med konsolidering, et scenario vi bør vurdere når vi tolker Nasdaq 100-diagrammet.

To områder er kritiske for okser og bjørner på vei fremover. Bjørner vil kanskje vente på at markedet bryter under 13 000 poeng før de legger til sine korte posisjoner. Dette er et område som har gitt støtte i fortiden og vil sannsynligvis gjøre det i fremtiden.

På den annen side vil okser kanskje vente på at Nasdaq 100-indeksen gjenoppretter 15.000-nivået. På et slikt trekk bygges momentumet opp, og man kan ikke utelukke et nytt forsøk på all time-high.

For å oppsummere er 13 000 og 15 000 nivåene nøkkelen for perioden fremover. Et utbrudd under, henholdsvis over, de nevnte nivåene, vil sannsynligvis utløse mer lignende prishandling.