Home » News » Topp 5 boligbyggere å kjøpe midt i et blomstrende boligmarked

Topp 5 boligbyggere å kjøpe midt i et blomstrende boligmarked

Boligprisene i USA har nådd rekordhøye nivåer. Her er fem boligbyggere du kan kjøpe for å dra nytte av det blomstrende boligmarkedet: Owens Corning, Pulte Group, NVR, Whirlpool Corporation og Masco Corporation.

Boligmarkedet i USA har kommet seg etter boligkrisen i 2008-2009, og boligprisene har nådd rekordhøyder under COVID-19-pandemien. Boligprisene steg med over 18 % år for år i september 2021, og trenden har fortsatt med uforminsket styrke siden den gang.

Som sådan er boligbyggere godt posisjonert for å bekjempe inflasjon ettersom økningen i boligprisene overvinner inflasjonsraten. Faktisk er eiendom en form for sikring mot inflasjon, en alternativ investering sammenlignet med langtidshandel med aksjer.

Her er fem boligbyggere du bør vurdere å legge til porteføljen din mens boligmarkedet blomstrer: Owens Corning, Pulte Group, NVR, Whirlpool Corporation og Masco Corporation.

Owens Corning

Owens Corning lager taktekking og isolasjon og er basert i Toledo, Ohio. Det selger produktene sine gjennom et nettverk av distributører og hjemmesentre, så vel som direkte til entreprenører, og det kan dra nytte av det blomstrende boligmarkedet.

Aksjekursen er opp +8,8% YTD og selskapet betaler også utbytte.

Pulte Group er en annen aktør i den amerikanske boligbyggingsindustrien. Den kjøper land og bygger hus på den, og sitter dermed i forkant av industriens boom.

Aksjekursen har steget +440,18 % det siste tiåret, og selskapet betaler også utbytte.

NVR

NVR er en annen amerikansk boligbygger og er basert i Reston, Virginia. NVR sysselsetter nærmere 7000 mennesker og bygger eneboliger, rekkehus og sameier.

Aksjekursen har steget 6,16 % de siste tolv månedene. NVR betaler ikke utbytte.

Whirlpool Corporation

Whirlpool Corporation produserer og selger hvitevarer. Med hovedkontor i Benton Harbor, Michigan, ble Whirlpool grunnlagt i 1911.

Selskapet betaler utbytte, og det annonserte nylig en økning på 25 % samt en plan for tilbakekjøp av aksjer.

Masco Corporation

Masco er et amerikansk selskap fra Livonia, Michigan. Det selger oppussings- og byggeprodukter, og aksjekursen har steget 6,69 % de siste tolv månedene.

Aksjen handles til et P/E Non-GAAP (TTM) forhold på 15,60, som er lavere enn sektormedianen på 19,61.