Home » News » Nasdaq 100-prisprognose etter rallyet i forrige uke

Nasdaq 100-prisprognose etter rallyet i forrige uke

Nasdaq 100-rallyet fortsatte denne uken. Hva kan investorer forvente framover?

Aksjer i USA har vunnet tilbake en stor del av tapene i 2022 til tross for at Federal Reserve har startet en innstrammingssyklus. Spesielt er teknologisektorens bullish løp imponerende, da den spratt nærmere 2000 poeng opp fra laveste nivå.

Er dette bare et rally i bjørnemarkedet, eller er aksjer på vei mot en ny all-time high?

Det tekniske bildet favoriserer mer av det samme

Fra et teknisk analyseperspektiv ser Nasdaq 100-indeksen bullish ut. Selv serien med lavere høyder er brutt, og skjevheten er bullish av minst to grunner.

For det første dannet markedet en bullish divergens med Relative Strength Index. Mer presist, mens teknologisektoren fortsatte å danne nye lavere laveste nivåer, bekreftet ikke RSI dem.

For det andre endte et fallende kilemønster nylig. Utbruddet over den øvre trendlinjen er et bullish resultat og peker på enda mer oppside. Fallende kiler blir ofte trukket tilbake i sin helhet, og mesteparten av tiden minst 50 %.

Teknologisektoren ble oversolgt

Teknologisektoren ble oversolgt i 2022. Under COVID-19-pandemien har investorer kjøpt teknologiaksjer, og profitttaking var navnet på spillet mot slutten av fjoråret. Det siste fallet i 2022 representerte en nedgang og det ble forventet at mange investorer ville benytte denne til å kjøpe, og det gjorde de.

Aksjer forblir bud til tross for Feds økende haukiskhet

Fed økte federal funds-renten og snakket haukisk. Mange markedsaktører tror at Fed vil heve rentene mye raskere på grunn av den høyere inflasjonsraten, og en renteøkning på 50 bp bør ikke utelukkes på neste Fed-møte.

Aksjer har en tendens til å underprestere i løpet av en innstrammingssyklus, men investorer har få valg med tanke på gapet mellom inflasjonsraten og federal funds-renten. Med andre ord, selv om Fed leverer en renteøkning på 50 bp ved neste møte, er det for lite og for sent å bekjempe en slik høyere inflasjon.

Vi bør alle huske at ikke senere i andre del av 2021 trodde Fed at inflasjonen var forbigående. Det vi ser nå er ikke bare forbigående, men øker mye raskere enn forventet.

For å oppsummere, ser Nasdaq 100-indeksen bullish ut til tross for at Fed har startet en innstrammingssyklus.