Home » News » Nasdaq leder aksjene høyere etter at Biden trekker seg tilbake

Nasdaq leder aksjene høyere etter at Biden trekker seg tilbake

News Team

Amerikanske aksjer steg mandag med teknologi som ledet oppgangen da investorer vurderte det potensielle nedfallet fra president Joe Bidens uttreden av presidentkappløpet.

S&P 500 (^GSPC) økte så mye som 1 %, mens teknologitunge Nasdaq Composite (^IXIC) steg omtrent 1,3 %, begge kom etter de verste ukentlige tapene siden april. Dow Jones Industrial Average (^DJI) steg 0,4 % i kjølvannet av indeksens eget kraftige fall fredag.

Chip tungvekt Nvidia (NVDA) ledet en bredt basert teknologisk opptur etter store tap forrige uke da investorer roterte ut av store selskaper.

Investorer kartlegger et endret politisk landskap etter at Biden avbrøt sitt gjenvalgsbud på søndag og støttet visepresidenten hans, Kamala Harris, for å erstatte ham som den demokratiske nominerte. Det politiske sjokket kan injisere mer volatilitet i et allerede ramponert aksjemarked, og distrahere fokus fra denne ukens flom av inntekter og viktige inflasjonsmeldinger.

Bidens trekk, selv om det ikke var uventet etter uker med press, blir på Wall Street sett på som å uthule oddsen for at den republikanske kandidaten Donald Trump skal sikre seg en retur til Det hvite hus. Det kan føre til en lett avvikling av nylige “Trump-handel”-veddemål på eiendeler som anses å dra nytte av et andre Trump-presidentskap, som bitcoin, bankaksjer og høyere amerikanske obligasjonsrenter. Renten på referanseindeksen for 10-års statsobligasjoner (^TNX) falt i mandagens tidlige timer.

I mellomtiden er inntjeningssesongen i ferd med å sette i gang et høyere gir, med en strøm av S&P 500-selskaper som forventes å rapportere i løpet av en uke med hovedtittelen Alphabet (GOOG), Tesla (TSLA) og Chipotle (CMG).

Disse resultatene vil gi innsikt i økonomien og forbrukeren i forkant av torsdagens rapport om andre kvartals BNP og fredagens oppdatering av Federal Reserves foretrukne inflasjonsmåling, Personal Consumption Expenditures (PCE)-indeksen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nasdaq-leads-stocks-higher-after-biden-backs-out/