Home » News » Netflix-aksjen synker på skuffende inntektsprognose, gå til skroting av medlemsberegninger.

Netflix-aksjen synker på skuffende inntektsprognose, gå til skroting av medlemsberegninger.

News Team

Netflix (NFLX)-aksjen falt så mye som 8% fredag etter at selskapet ga en inntektsprognose for andre kvartal som gikk glipp av estimater og kunngjorde at de ville slutte å rapportere kvartalsvise abonnentstatistikker nøye fulgt av Wall Street.

Torsdag guidet Netflix til andre kvartals inntekter på 9,49 milliarder dollar, en glipp sammenlignet med konsensusanslag på 9,51 milliarder dollar.

Selskapet sa at det vil slutte å rapportere kvartalsvise medlemstall fra og med neste år, sammen med gjennomsnittlig inntekt per medlem, eller ARM.

“Som vi har utviklet våre priser og planer fra et enkelt til flere nivåer med forskjellige prispunkter avhengig av land, har hvert inkrementelt betalt medlemskap en veldig forskjellig forretningseffekt,” sa selskapet.

Netflix rapporterte inntjening for første kvartal som slo over hele linja torsdag, med ytterligere 9 millioner pluss abonnenter lagt til i kvartalet.

Abonnenttilskudd på 9,3 millioner slo forventningene på 4,8 millioner og fulgte de 13 millioner nettotilskuddene streameren la til i fjerde kvartal. Selskapet la til 1,7 millioner betalende brukere i 1. kvartal 2023.

Inntektene slo Bloombergs konsensusanslag på 9,27 milliarder dollar og nådde 9,37 milliarder dollar i kvartalet, en økning på 14,8 % sammenlignet med samme periode i fjor, da streameren støttet seg på inntektsinitiativer som sin nedbryting av passorddeling og annonsestøttet nivå, i tillegg til de siste prisøkningene på visse abonnementsplaner.

Netflix-aksjen har gått i stykker de siste månedene, med aksjer som for tiden handles nær den høye enden av 52-ukers rekkevidde. Wall Street-analytikere hadde advart om at høye forventninger på vei inn på trykk kan tjene som en iboende risiko for aksjekursen.

Inntjening per aksje (EPS) slo estimatene i kvartalet, med selskapet som rapporterte EPS på $5,28, godt over konsensusforventningene på $4,52 og nesten det dobbelte av $2,88 EPS-tallet det rapporterte i samme periode året før. Netflix guidet til andre kvartals EPS på $4,68, foran konsensusoppfordringer for $4,54.

Lønnsomhetsmålinger kom også inn sterkt, med driftsmarginer på 28,1 % for første kvartal sammenlignet med 21 % i samme periode i fjor.

Selskapet veiledet tidligere til driftsmarginer for hele 2024 på 24 % etter at beregningen vokste til 21 % fra 18 % i 2023. Netflix forventer at marginene vil tikke litt ned i Q2 til 26,6 %.

Fri kontantstrøm kom inn på 2,14 milliarder dollar i kvartalet, over konsensuskrav på 1,9 milliarder dollar.

I mellomtiden steg ARM 1 % fra år til år – tilsvarende resultatene for fjerde kvartal. Wall Street-analytikere forventer at ARM vil ta seg opp senere i år ettersom både annonsenivåeffekten og prisøkningseffektene tar tak.

På annonsefronten økte annonsenivå-medlemskap med 65 % kvartal over kvartal etter å ha økt nesten 70 % sekvensielt i 3. kvartal 2023 og 4. kvartal 2023. Annonseplanen utgjør nå over 40 % av alle Netflix-registreringer i markedene den tilbys i.

Source: https://buystocks.co.uk/news/netflix-stock-sinks-on-disappointing-revenue-forecast-move-to-scrap-membership-metrics/