Home » News » Nvidia-aksjen stiger til ny rekord ettersom Wall Street holder seg bullish foran inntjeningen.

Nvidia-aksjen stiger til ny rekord ettersom Wall Street holder seg bullish foran inntjeningen.

Nvidia (NVDA)-aksjen lukket på rekordhøye mandag da Wall Street-analytikere holdt fast på sine bullish posisjoner på aksjen før resultatrapporten i november.

Aksjene til den ledende AI-brikkeprodusenten steg med over 4 % for å stenge på $143,71 per aksje.

Flyttingen kommer ettersom Wall Street-analytikere gjentar sine Buy-vurderinger på aksjen. Med henvisning til sterk etterspørsel etter kunstig intelligens, hevet Bank of America (BAC) fredag kursmålet fra $165 til $190 (gå inn i samtalen med analytiker Vivek Arya nedenfor fra Opening Bid-podcasten), mens investeringsanalysefirmaet CFRA hevet kursmålet for Nvidia forrige uke fra $139 til $160. Totalt sett ser analytikere at aksjene stiger til $148,37 i løpet av de neste 12 månedene, ifølge Bloombergs konsensusestimater.

I tillegg til vekst i AI-markedet generelt, sa Bank of America-analytiker Vivek Arya at Nvidias styrke innen AI-virksomheten – dvs. partnerskapene med selskaper som Microsoft (MSFT) og Accenture (ACN) – er en annen faktor som bidrar til hans høyere prismål. Arya sa “NVDA er den foretrukne partneren” for AI-maskinvare og -programvare for bedrifter.

Wedbush-analytiker og Nvidia-oksen Dan Ives gjentok denne følelsen i et notat til investorer søndag, og skrev at det er “en flodbølge av bedriftsutgifter ettersom AI-brukssaker eksploderer,” med Nvidia som leder markedet.

Ives spår at markedet for AI-infrastruktur vil vokse tidoblet mellom nå og 2027, med selskaper som bruker 1 billion dollar på AI-investeringer i den tidsrammen.

“I et nøtteskall tror vi at scenen er duket for at teknologiaksjer vil se ytterligere 20 % gå oppover i 2025, med dette teknologiske oksemarkedet i ferd med å treffe neste fase ledet av AI-revolusjonen,” la Ives til. “Etter vår mening, ettersom Fed og Powell har startet sin aggressive rentekuttsyklus, forblir makromyk landing veien, og teknologiutgifter på AI er fortsatt en generasjonssyklus som bare begynner å treffe kysten av teknologisektoren.”

Til tross for en kortvarig fall i forrige uke og truende frykt for en nedgang i AI-forbruket, har Nvidia-aksjene steget nesten 3 % den siste uken og mer enn 20 % den siste måneden.

Nvidia-sjef Jensen Huang har sagt at det er “vanvittig” etterspørsel etter AI-brikkene deres, som brukes i datasentre av Big Tech-selskaper for å drive generativ programvare for kunstig intelligens. Nylige positive nyheter fra selskapets industripartnere har også økt AI-aksjer over hele linja, inkludert Nvidia. Micron (MU), som leverer minnebrikker som brukes i Nvidias GPUer, og TSMC (TSM), som produserer Nvidias AI-brikker, overgikk begge Wall Streets forventninger i deres nylige resultatrapporter.

AI-brikkemarkedet forventes å vokse med 99 % i 2024 og ytterligere 74 % i 2025, ifølge konsulentfirmaet International Business Strategies, som sporer bransjedata.

Likevel er det en sjanse for at selv den minste nedgang i Nvidias vekst kan sende aksjen lavere, ettersom investorer viste seg å være vanskelige å tilfredsstille under Big Techs siste bølge av kvartalsrapporter.

Wall Street-analytikere sporet av Bloomberg forventer at Nvidia vil rapportere et resultat per aksje for tredje kvartal på $0,74, en økning på 84 % fra i fjor. De ser at inntektene øker med 83 % til 33,1 milliarder dollar.

Omtrent 67 analytikere har Outperform-rating på Nvidia-aksjen, mens syv har Hold-rating, og bare én anbefaler å selge aksjer.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-stock-soars-to-fresh-record-as-wall-street-stays-bullish-ahead-of-earnings/