Home » News » Nvidia-aksjeoppgangen fortsetter mens den forbereder seg på handelsoppdatering

Nvidia-aksjeoppgangen fortsetter mens den forbereder seg på handelsoppdatering

News Team

Nvidia (NASDAQ: NVDA) forbereder seg på å avsløre resultatene for tredje kvartal på tirsdag, og investorer samler seg fortsatt bak det etter et veldig vellykket år for brikkekraftverket.

I kjølvannet av en sterk ytelse i andre kvartal der inntektene steg til 13,5 milliarder dollar (10,8 milliarder pund), hovedsakelig takket være en økning på 171 prosent i datasenterinntekter, sikter datagiganten på å opprettholde fremgangen.

Nvidia spår inntekter i tredje kvartal på rundt 16 milliarder dollar (12,8 milliarder pund) og en salgsvekst på 170 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Men bransjeanalytikere holder et mer konservativt estimat, og anslår inntekter på 12,6 milliarder dollar (10,1 milliarder pund), ifølge Refinitiv.

Årlige inntekter er spådd å vokse fra 27 milliarder dollar (22 milliarder pund) i fjor til anslagsvis 49 milliarder dollar (39 milliarder pund) i inneværende regnskapsår, med sikte på 70 milliarder dollar (56 milliarder pund) innen 2025.

Michael Hewson, markedsanalytiker i CMC Markets UK, sa at Nvidias inntektsvekst så langt er “forbløffende”, men advarte om et par utfordringer fremover.

For det første er Nvidia svært eksponert mot Kina, som står for 20 til 25 prosent av datasenterinntektene. Siste kvartal kom størstedelen av de totale inntektene fra datasenteret.

«En annen risiko», sa han, «er at Nvidias konkurranse sannsynligvis vil bli mer intens, noe som kan legge langsiktig press på marginene.

“Det kan være nummer 1 nå, men å bli der kan bli mer utfordrende med aksjene som allerede er opp over 200 % hittil i år.”

Nvidia, som for tiden ligger på toppen av S&P 500, er på en bullish-rekke og aksjen har steget over 20 prosent denne måneden, og har lagt til 28 milliarder dollar i markedsverdi bare forrige uke. Dow Jones Market Data Group mener det er på vei mot det beste året siden 2001.

AJ Bell-analytikerne Russ Mold og Danni Hewson sa at Nvidia har vært en lakmustest på det bredere amerikanske aksjemarkedet i 2023.

“Silisiumbrikkeaksjer er en god guide til den globale økonomien på grunn av deres allestedsnærværende,” forklarte de.

“Dette er en bransje på 600 milliarder dollar i året, salgsmessig, og halvledere kan finnes i alt fra smarttelefoner til servere, roboter til smarte målere og biler til bærbare datamaskiner.”

Selv om konsulentene Gartner og WSTS begge regner med at det globale brikkesalget vil falle 10 til 12 prosent i år, er det ventet en tilbakegang på samme beløp for neste år.

Den kommer mens Microsoft (NASDAQ: MSFT) går inn i halvlederkampen, og avduket to nye mikrobrikker i Seattle forrige uke. En av dem, Maia 100-brikken for kunstig intelligens (AI), kan konkurrere med Nvidias AI-grafikkbehandlingsenheter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-stock-surge-continues-as-it-preps-for-trading-update/