Home » News » Nvidia-inntekter vil være en stor test for AI-etterspørsel, markedsrally

Nvidia-inntekter vil være en stor test for AI-etterspørsel, markedsrally

News Team

Nvidia-investorer forventer at brikkedesigneren vil anslå kvartalsvise inntekter over estimatene når den rapporterer resultater på onsdag. Deres eneste spørsmål er, hvor mye?

Selskapet har vært den største fordelen av fremveksten av ChatGPT og andre generative kunstig intelligens-apper, som praktisk talt alle er drevet av sine grafikkprosessorer.

Nvidia-aksjer (NASDAQ: NVDA) har nesten tredoblet seg i verdi i år, og har økt selskapets markedsverdi med mer enn 700 milliarder dollar og gjort det til det første chipselskapet med billioner dollar.

Den kraftige oppgangen i aksjene betyr at Nvidia har lite rom for noen inntjeningsrelatert skuffelse, og noe annet enn en høyere enn forventet prognose kan utløse en rute i aksjen, har noen analytikere advart.

Resultatene kan også diktere retningen til det bredere markedet neste uke, ettersom de fleste av S&P 500-gevinstene i år har kommet fra det AI-drevne rallyet i Nvidia- og Big Tech-aksjer.

“Jeg har dekket teknologi siden 1994, og jeg har aldri sett et miljø hvor du er så avhengig av at ett selskap skal levere,” sa Inge Heydorn, partner i GP Bullhound, som eier både Nvidia- og AMD-aksjer.

“AI er egentlig den siste vekstpilaren, og alle er avhengige av den. Hvis Nvidia viser svakhet, kan vi være inne for en ganske betydelig korreksjon i markedet.”

Wall Street forventer at chipselskapet vil veilede for en økning på rundt 110 % i tredje kvartals inntekter til 12,50 milliarder dollar, ifølge Refinitiv. Nvidia har kun spådd inntekter under estimatene én gang de siste to årene.

Citi-analytikere sa forrige uke at de bare modellerte en inntektsprognose på rundt 12 milliarder dollar, men forventningene på kjøpssiden har gått opp til 14 milliarder dollar.

Minst 10 meglerhus hevet kursmålene sine på aksjen i forrige uke, og presset medianvisningen til $500, som er 15,5% høyere enn forrige lukking.

Mens selskapets 12-måneders terminpris-til-inntjening-forhold steg dramatisk til mer enn 80 etter inntektsprognosen for andre kvartal på over 50 % vekst i mai, har den gått ned siden den gang ettersom analytikere hevet inntektsforventningene sine.

Den handles nå til nesten 40 ganger konsensusinntekten de neste 12 månedene, mye høyere enn AMDs 29.

Investorer vil se på salget til Nvidias datasenterenhet, hjemmet til den dyrebare H100-brikken som brukes i AI, for å se om verdsettelsen kan rettferdiggjøres.

TILBUDS-ETTERSPØRSELSDELING

Analytikere sa at Nvidia bare er i stand til å møte halvparten av etterspørselen, og at H100-brikken selges for det dobbelte av den opprinnelige prisen på $20 000, og legger til at trenden kan fortsette i flere kvartaler.

Likevel er det en viss frykt for vekst ettersom noe av etterspørselsøkningen kommer fra Kina, hvor selskaper lager sjetonger på grunn av bekymringer om flere amerikanske eksportbegrensninger.

“Jeg tror ikke risikoen for å tape Kina-virksomhet er innlemmet i tall, og dette er også noe urovekkende bildet,” sa Heydorn.

Forskjellen mellom tilbud og etterspørsel kan også føre til at noen kjøpere henvender seg til rivaliserende AMD (NASDAQ: AMD), som ønsker å utfordre Nvidias kraftigste tilbud for AI-arbeidsbelastninger med sin M1300X-brikke.

“AMDs brikker kan være så mye som 50% billigere enn Nvidia GPUer, og noen som Meta eller Google vil kanskje se på å redusere kostnadene,” sa Piper Sandlers Harsh Kumar.

AMD forventer å begynne å sende brikken i fjerde kvartal og kan kontrollere omtrent 10 % av AI-brikkemarkedet neste år, sa analytikere.

Men de advarte AMD vil møte en oppoverbakke kamp når det gjelder å ta igjen Nvidias programvare CUDA, som allerede er industristandarden innen AI og har et stort forsprang i forhold til selskapets lignende tilbud.

“Historisk i halvledere har lederen alltid 70% eller 80% markedsandel, men kundene ønsker alltid å beholde en andre kilde, slik at lederen ikke overlader, og den andre kilden her er AMD,” sa Kumar .

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-earnings-will-be-major-test-for-ai-demand-market-rally/